2021-07-06 12:58:47

Drugi obrazovni materijali za 2021./2022.

Sukladno članku 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (Narodne novine 116/18) Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac donijela je 6. srpnja 2021. Odluku o korištenju drugih obrazovnih materijala. Odluka o korištenju drugih obrazovnih materijala i popis drugih obrazovnih materijala po razredima nalazi se desno u odjeljku DRUGI OBR. MAT. 2021. (ispod Oglasne ploče).

Podsjećamo da se u skladu s navedenim Zakonom sredstva za nabavu udžbenika obveznih i izbornih predmeta osiguravaju iz Državnog proračuna. Nabava udžbenika je u tijeku i svi učenici će prvog nastavnog dana dobiti sve udžbenike. Drugi obrazovni materijali (radne bilježnice, zbirke, atlasi, mape…) ne financiraju se iz Državnog proračuna već ih nabavljaju roditelji. Općina Hercegovac će i ove godine sufinancirati nabavu drugih obrazovnih materijala (u rujnu).

Molimo roditelje da se pridržavaju našeg popisa i nabavljaju samo ono što je navedeno. Popis drugih obrazovnih materijala nalazi se i na glavnom ulazu u školu. U slučaju nejasnoća ili nedoumica, treba kontaktirati razrednice/ka ili knjižničarku.


Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac