preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac

Glumci

Zac Efron

Autor: Tibor Kuserbanj, 16. 5. 2017. 15:50

Zachary David Alexander "Zac" Efron je američki glumac i pjevač. Rodio se 18. listopada 1987. Karijeru je započeo početkom 2000-ih. Jedan je od najpopularnijih glumaca u Hollywoodu.

[više]

Ashley Benson

Autor: Antonio Hadžija, 8. 5. 2015. 12:22

Ashley Victoria Benson (Anaheim Hills, Kalifornija, SAD, 18. prosinca 1989.) američka je filmska i televizijska glumica. Najpoznatija je po ulozi Hanne Marin u seriji Slatke male lažljivice.

[više]

Justin Chambers

Autor: Antonio Hadžija, 8. 5. 2015. 12:19

Justin Chambers (Springfield, Ohio, 11. srpnja 1970.) je američki glumac i bivši model najpoznatiji po ulozi Alexa Kareva u TV seriji "Uvod u anatomiju".

[više]

Ben Affleck

Autor: Antonio Hadžija, 8. 5. 2015. 12:16

Ben Affleck (Berkeley, Kalifornija, 15. kolovoza 1972.), američki glumac.

Majka mu je učiteljica, a otac savjetnik za probleme sa alkoholom. Ben je najstariji od trojice braće. Jedan od njegove mlađe braće također je postao glumac (Casey Affleck). Još dok je bio veoma mali, njegovi su se preselili u Boston, gdje je živio sve dok se nije počeo baviti glumom. Tamo je upoznao i svog dugogodišnjeg prijatelja Matta Damona, sa kojim će kasnije napisati, a i glumiti u filmu Dobri Will Hunting (Good Will Hunting), koji je dobio Oscara za najbolji originalni scenarij.

[više]

Johnny Depp

Autor: Antonio Hadžija, 16. 1. 2015. 12:33

John Christopher "Johnny" Depp II. (Owensboro, Kentucky, 9. lipnja 1963.), američki filmski glumac poznat po ulogama neobičnih i ekscentričnih likova kao što je naslovni junak u filmu Sweeney Todd: Đavolji brijač Fleet Streeta, Jack Sparrow u serijalu Pirati s Kariba i Willy Wonka u filmu Charlie i tvornica čokolade.

 

[više]

Kevin Costner

Autor: Antonio Hadžija, 16. 1. 2015. 12:28

Kevin Michael Costner (Lynwood, Kalifornija,18. siječnja 1955.) američki filmski glumac i redatelj koji često sam producira svoje filmove. Jedan je od rijetkih glumaca koji nikada nisu snimili niti jedan nastavak svojih najuspješnijih filmova ili uloga koje su ostvarili.

[više]

Kaspar Capparoni

Autor: Antonio Hadžija, 16. 1. 2015. 12:24

Kaspar Capparoni (rođen kao Gaspare Capparoni, Rim, Italija, 1. august 1964.) je italijanski glumac.

[više]

Antonio Banderas

Autor: Antonio Hadžija, 16. 1. 2015. 12:20

José Antonio Domínguez Banderas (Malaga, 10. kolovoza 1960.) je španjolski filmski glumac, redatelj, producent i pjevač. Istakao se glumeći u holivudskim filmovima kao što su: Ubojice, Intervju s vampirom, Desperado, Philadelphia i Zorro: Maskirani osvetnik

[više]

Johny Knoxville

Autor: Sara Klobučar, 2. 6. 2011. 14:05

Philip John Clapp (Knoxville, Tennessee, SAD, 11. ožujka 1971.) poznatiji kao Johnny Knoxville je američki glumac, komičar, kaskaderski performer i scenarist poznatiji kao su-kreator i sudionik reality serije Jackass koju je prikazivao MTV.Nakon mature 1989. u rodnom Knoxvilleu, Philip John Clapp se preselio u Kaliforniju s ciljem da postane glumac. Najprije se pojavljivao u TV reklamama. Budući da nije ostvario veliku karijeru kojoj se nadao, počeo je pisati članke o različitim temama u mnogim časopisima. Na temelju stipendije pohađao je Američku akademiju dramskih umjetnosti ali je odustao nakon dva tjedna. Nakon toga počeo je raditi za skateboard časopis Big Brother kao kaskader za potrebe videa koje je časopis snimao te za testiranje opreme za samoobranu na samome sebi. 

[više]

Chris Rock

Autor: Sara Klobučar, 14. 4. 2011. 10:21

Christopher Julius "Chris" Rock (rođen 7 veljače 1965)je američki komičar, glumac, tekstopisac, televzijski producent, filmski producent i redatelj. U SAD-u je proglašen kao peti najboji komičar svih vremena. Također je proglašen devetim najboljim komičarem u Ujedinjenom Kraljevstvu na televizijskom programu "Channel 4's" "100 greatest stand-ups", a 2010 je opet proglašen osmim najboljim komičarem u UK. Posudio je glas u animiranom filmu "Madagaskar", te glumio u mnogim drugim komedijama.

[više]

Martin Lawrence

Autor: Sara Klobučar, 3. 3. 2011. 13:49

 

Martin Fitzgerald Lawrence (rođen 16. travnja 1968) je američki glumac, redatelj, filmski producent, scenarist i komičar. Došao do slave tijekom 1990-ih, uspostavljanje Hollywoodske karijere kao jedan od vodećih glumaca, od kojih su najpoznatiji filmovi Bad Boys i Bad Boys II. Lawrence je glumio u brojnim filmskim ulogama i nastupio u svojoj televizijskoj seriji, Martin, koja je trajala 1992 - 1997.

[više]

David Caruso

Autor: Sara Klobučar, 17. 2. 2011. 14:01

   David Caruso  je američki glumac i producent. Najpoznatiji je po ulozi Horatia Cainea u kriminalističkoj seriji CSI: Miami.

1980. je snimio prvi film Getting Wasted u kojem je glumio ulogu Dannya. Glumio je i u filmovima Rambo, An Officer and a Gentleman, Plavi grad, Thief of Hearts, Kineska djevojka, a poznat je i po ulogama u filmovima Blizanci, Hudson Hawk, Kralj New Yorka, Jedna žena, dva muškarca, Poljubac smrti,Jade, Proof of Life (2000.), Session 9 (2001.). Glumio je u mnogim kriminalističkim i tv serijama pa je 1993. godine glumio detektiva Johna Kellya u seriji Newyorški plavci. Zapaženu ulogu je imao i u seriji Michael Hayes, a od 2002. do danas glumi glavnog inspektora Horatia Cainea u kriminalističkoj seriji CSI: Miami.



 

    

1980. je snimio prvi film Getting Wasted u kojem je glumio ulogu Dannya. Glumio je i u filmovima Rambo, An Officer and a Gentleman, Plavi grad, Thief of Hearts, Kineska djevojka, a poznat je i po ulogama u filmovima Blizanci, Hudson Hawk, Kralj New Yorka, Jedna žena, dva muškarca, Poljubac smrti,Jade, Proof of Life (2000.), Session 9 (2001.). Glumio je u mnogim kriminalističkim i tv serijama pa je 1993. godine glumio detektiva Johna Kellya u seriji Newyorški plavci. Zapaženu ulogu je imao i u seriji Michael Hayes, a od 2002. do danas glumi glavnog inspektora Horatia Cainea u kriminalističkoj seriji CSI: Miami.



 

 

[više]

Hugh Jackman

Autor: Vanja Hasanac, 15. 2. 2011. 14:08

Hugh Michael Jackman (Sydney, 12. listopada 1968.) australski je filmski i televizijski glumac i producent. Rođen je u Sydneyu u Novom Južnom Walesu kao najmlađi od petero djece. Roditelji su mu Engleui. Majka ih je napustila kad je imao osam godina. Ostao je sa ocem računovođom i braćom i sestrama. Završio je dječačku gimnaziju, diplomirao komunikacije, a kasnije je stekao i glumačko obrazovanje na raznim mjestima. U školi se posvetio raznim sportovima, ali i glumi, posebice u mjuziklima. Kasnije je za nastup u mjuziklu dobio nagradu Tony, a dodjelu iste vodio je tri puta zaredom. 

[više]

Keira Knightley

Autor: Vanja Hasanac, 30. 1. 2011. 11:08

Keira Christina Knightley (Teddington, Engleska, 26. ožujka 1985.) glumica je porijeklom iz također glumačke obitelji, kao i većina hollywoodskih zvijezda. Keira se od malena bavila glumom, ali su joj roditelji dopuštali taj hobi samo ukoliko ne remeti njene školske obaveze te je djevojčica, inače disleksičarka, morala učiti i za vrijeme praznika. 

Prvi film snima s devet godina ('A Village Affair'), no najveća produkcija u kojoj je na početku glumila je svakako "Fantomska prijetnja" gdje ima malu ulogu kraljičine dvojnice. Zapažena je i u trileru 'Sklonište straha', ali je glavni proboj ostvarila kao nogometašica u filmu 'Baš kao Beckham'. 

[više]

Orlando Bloom

Autor: Vanja Hasanac, 30. 1. 2011. 10:58

Orlando Bloom (Canterbury, 13. siječnja 1977.), britanski filmski glumac.  Sa 16 godina seli se u London gdje se pridružio kazalištu "National Youth Theatre". Dobio je i stipendiju za "British American Drama Academy". Prvi put se pojavio na televiziji 1997. u filmu "Divlji". Bio je primljen u londonsku "Guildhall School of Music and Drama" gdje je nastupao u mnogobrojnim kazališnim predstavama. Na tv-ekranu se ponovno javlja 2000. godine u seriji "Midsommer murders" kao Peter Drinkwater u epizodi "The Judgement day". 

[više]

Javier Bardem

Autor: Vanja Hasanac, 22. 1. 2011. 21:27

Javier Ángel Encinas Bardem (1. ožujka 1969., Las Palmas de Gran Canaria) španjolski je filmski glumac i prvi Španjolac dobitnik Oscara. U rodnoj Španjolskoj snimio je više od dvadeset filmova, a veliku međunarodnu slavu stekao je glavnom ulogom u filmu Prije nego padne noć. Tada postaje prvi Španjolac nominiran za prestižnu Akademijinu nagradu. Zahvaljujući snažnoj ulozi u filmu braće Coen, Nema zemlje za starce, Bardem osvaja Oscar, Zlatni globus i BAFTA-u u kategoriji najboljega sporednog glumca. Sam film također je trijumfirao na 80. dodjeli Oscara odnijevši nagrade za najbolji film, najbolju režiju i najbolji adaptirani scenarij, a Javieru Bardemu osiguravši status prvoga španjolskog oskarovca. 

[više]

Brad Pitt

Autor: Vanja Hasanac, 18. 1. 2011. 18:05

William Bradley "Brad" Pitt (Shawnee, Oklahoma, 18. prosinca 1963.), američki filmski glumac, producent i aktivist. Postao je slavan sredinom devedesetih nakon pojavljivanja u nekoliko velikih holivudskih filmova. Bio je nominiran za Oscar, a osvojio je Zlatni globus, oboje za svoju ulogu u filmu Dvanaest majmuna 1995.

Pitt se u popularnim medijima često navodi kao jedan od najatraktivnijih živućih muškaraca te se smatra članom holivudske glumačke prve lige. Svjetski mediji detaljno su popratili njegov brak s Jennifer Aniston te trenutnu vezu s glumicom Angelinom Jolie. Otac je četvero djece s Jolie, od kojih su svi naveliko popraćeni u medijima. Otkad je započeo vezu s Jolie, postao je jedan od poznatijih društvenih aktivista, i u Americi, i u inozemstvu. 

[više]

Will Smith

Autor: Vanja Hasanac, 17. 1. 2011. 20:51

Will Smith (Philadelphia, 25. rujna 1968.), američki filmski glumac i hip hop pjevač.Rođen u siromašnoj obitelji kao jedno od četvero djece, Smith već u dvanaestoj godini počinje repati te 1989. zajedno sa svojim prijateljem, rapperom Jeffom Townesom, osvaja prvog Grammyja za najbolji rap performans s pjesmom Parents Just Don't Understand. To je bio samo početak njegove uspješne karijere.     Rođen u siromašnoj obitelji kao jedno od četvero djece, Smith već u dvanaestoj godini počinje repati te 1989. zajedno sa svojim prijateljem, rapperom Jeffom Townesom, osvaja prvog Grammyja za najbolji rap performans s pjesmom Parents Just Don't Understand. To je bio samo početak njegove uspješne karijere. 

 

[više]

Robert De Niro

Autor: Vanja Hasanac, 13. 1. 2011. 17:20

Robert De Niro (New York, 17. kolovoza 1943.), američki filmski glumac, redatelj i producent, dvostruki dobitnik Oscara i Zlatnog globusa. Jedan od najvećih američkih karakternih glumaca, najpoznatiji po dugoj suradnji s redateljem Martinom Scorseseom i ranim radom s redateljem Brianom De Palmom. Najveće uloge ostvario je u filmovima Kum II, Taksist, Razjareni bik, Dobri momci i Casino.

1963., nastupio je u svojoj prvoj filmskoj ulozi, u filmu Briana De Palme The Wedding Party. Međutim, film nije objavlje sve do 1969. Šezdesete je proveo radeći u kazališnim radionicama i manjim kazalištima. U francuskom filmu Tri sobe na Manhattanu nastupio je kao statist, a službeni filmski debi je ostvario u De Palminu filmu Pozdravi dok je 1970. reprizirao tu ulogu u filmu Zdravo, mama!

[više]

Kevin Costner

Autor: Vanja Hasanac, 13. 1. 2011. 17:10

Kevin Michael Costner (Lynwood, Kalifornija,18. siječnja 1955.) američki filmski glumac i redatelj koji često sam producira svoje filmove. Jedan je od rijetkih glumaca koji nikada nisu snimili niti jedan nastavak svojih najuspješnijih filmova ili uloga koje su ostvarili. luklul ..jmhh

Costner se 1983. pojavio u reklami za Apple Lisu. Dobio je ulogu u hitu Velika jeza. Snimio je nekoliko scena koje su planirane kao prisjećanja, ali izbačene su iz filma prije završne verzije. U filmu je glumio prijatelja koji je počinio samoubojstvo, oko čega se vrti cijela radnja filma. Ipak, on se u filmu pojavljuje samo u uvodnoj sceni kad ga pogrebnik odijeva za sahranu. Costner je bio prijatelj redatelja filma, Lawrencea Kasdana, koji mu je kasnije obećao ulogu u jednom od njegovih budućih projekata. Tako je Costner dobio glavnu ulogu u vesternu Silverado iz 1985. 

[više]

Halle Berry

Autor: Vanja Hasanac, 13. 1. 2011. 16:51

Halle Maria Berry (rođena 14. kolovoza 1966.) američka je filmska glumica. Berry je osvojila nagrade Emmy i Zlatni globus te je osvojila Oscara 2002. godine za ulogu Letcije Musgrove u filmu Monster's Ball. Trenutačno je jedina žena afroameričkog podrijetla koja je osvojila nagradu Oscar u kategoriji najbolje glumice.Berry je jedna od najbolje plaćenih glumica u Hollywoodu, zaradivši 14 milijuna dolara za film Gothika te istu svotu za film Žena mačka 

1989. godine Berry je tumačila ulogu Emily Franklin u televizijskoj seriji Living Dolls. Njena uloga kojom se probila u svijet glume bila je u filmu Prašumska groznica Spikea Leeja, u kojem je glumila ovisnicu Vivian. Njena prva sporedna uloga bila je u filmu Strictly Business. 1992. godine Berry je tumačila poslovnu ženu koja pati za Eddiejem Murphyjem u romantičnoj komediji Bumerang .

[više]

Jackie Chan

Autor: Vanja Hasanac, 13. 1. 2011. 16:29

Jackie Han je kineski filmski glumac. Rad na filmu Chanu se svidio i još kao mladić poželio je biti kaskader. Umjesto toga postao je najpoznatija zvijezda filmova s tematikom borilačkih vještina nakon Bruce Leeja. Lo Wei, čovjek koji je stvorio i pretvorio u zvijezdu Brucea Leeja, najzaslužniji je i za meteorski brz uspjeh Jackija Chana. Godine 1973. godine završen je "Fist of Fury" drugi i nažalost posljednji film koji je Wei snimio s Leejem, u čijem zadnjem kadru - simbolično - glavni junak gine. Tri godine kasnije, Wei potpisuje ekskluzivni ugovor s Jackijem Chanom i preko noći promovira ga u zvijezdu broj jedan vlastite tvrtke Lo Wei Motion Picture Company. Prvi film koji je Jackie Chan napravio za Weia bio je upravo "New Fist of Fury". S vremenom Jackie Chan je postao čovjek koji je preživio nebrojene ogrebotine i modrice, nekoliko potresa mozga i hrpu prijeloma (prema Chanovoj vlastitoj evidenciji: jednom lubanje, tri puta nosa, obje vilice, vrata, ključne kosti, rebara, oba lakta, nekoliko puta šake, kuka, oba koljena, cjevanice, gležnja i nožnih prstiju, a u sebi još uvijek brižno čuva puno stakla i još koječega drugoga dobivenog 'na dar' nakon raznih eksplozija). 

[više]

Angelina Jolie

Autor: Vanja Hasanac, 13. 1. 2011. 15:18

Angelina Jolie, rođena Angelina Jolie Voight (Los Angeles, Kalifornija, 4. lipnja 1975.), američka filmska glumica. Dobitnica je tri Zlatna globusa i Oskara za najbolju sporednu ulogu.Godine 2006. izabrana je za "najzgodnije slavno tijelo" u izboru E! Television i najljepšu ženu u izboru časopisa "People". Redovito je visoko rangirana na takvim izborima. Trenutno živi s Brad Pittom s kojim ima troje biološke i troje usvojene djece. 

Godine 2001. Angelina Jolie je proglašena UN-ovom ambasadoricom dobre volje pa je često obilazila izbjegličke kampove u kriznim i ratom opustošenim područjima Pakistana, Tanzanije, Sierra Leonea. Često sudjeluje i podržava njihove akcije 

[više]

Robert Pattinson

Autor: Sara Klobučar, 13. 1. 2011. 14:20

Robert Pattinson je rođen 13 svibnja 1986. godine u Londonu. Svi ga znamo kao Edwarda Cullena u filmovima " Sumrak ", " Mladi Mjesec"  " Pomrčina ", " Praskozorje ". Okušao se i u glazbenim vodama. Svira gitaru i klavir. Sa 15 godina je počeo glumiti u amaterskim kazalištima. Snimio je film " Hvala ti za ljubav " i u više nagrađivanom filmu " Gospodar prstenova ".

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Oglasna ploča
 
Udžbenici 2018.-19.
 
Poruka tjedna

Izgovorene riječi ponekad bole, ali češće bole one neizgovorene...

 
Javni poziv ponude
Priloženi dokumenti:
Obrazac-Skola u prirodi 2018..docx

 
Upisi u SŠ
 
Školski list Breza

Breza 13

Breza br. 12

Skolski list Breza

 
Sigurniji internet

 
Eko paket

 
"Skockali" smo se...

 
Anketa
Moje najdraže godišnje doba je...





 
CARNet
Novosti i press kutak :: Novosti :: Vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
Linkovi...
 
Raspored sati

 
web stranice

Klikom na slike pogledajte web stranice  "E za sve" i "Sigurnost i zaštita na internetu"

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2012.

Ukupno: 5185194
 
 > Školska enciklopedija  > Glumci
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac / Braće Petr 2, HR-43284 Hercegovac / os-skolara-hercegovac.skole.hr / ured@os-skolara-hercegovac.skole.hr
preskoči na navigaciju