preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac

Dramsko - recitatorska skupina 2015./2016.

U školskoj 2015./2016. godini u dramsko-recitatorskoj družini učenika razredne nastave bili su ovi učenici : Emma Glavač. Viktorija Grbenić, Mia Starešinčić, Josip Cindrić, Borna Sertić, Benjamin Božinić, Nadja Havranek,  Jana Marenić, Iva Ulovac i  Irina Jozipović.   

         U dramsko-recitatorskoij drtužini učeni8ka predmetne nastave bili su učenici 5.r.: Leonardo Bartulac, Hanamarija Sabo i Ivana Šlegl te učenice 7.r.: Petra Horak, Eva Kamber-Bartolović, Josipa Klobučar i Karla Vlahović.  Svi su bili veoma aktivni, vrijedni i zainteresirani za rad.

       Kao i svake školske godine, vrijedno smo se pripremali za razne nastupe i priredbe.  Na Božićnoj priredbi učenici dramsko-recitatorske družine i razredne nastave i predmetne nastave predstavili su se scenskom igrom, igrokazom i individualnim recitacijama. Priredba je bila uspješna.

          Nakon realiziranog Školskog susreta Lidrano 2016.,  na Međuopćinskom susretu Lidrano 2016., u Verlikom Grđevcu, učenici razredne nastave izveli su scensku igru „Matermatika, a učenici PN-e uprizorili su scensku igru „Idemo se odmarati“.Jana Marenić iz 3.r. i Josipa Klobučar iz 7.r  su imale pojedinačne nastupe. Svi su bili veoma uspješni i pohvaljeni. Nažalost, ove godine nitko nije bio poslan na Županijski susret Lidrano 2016.

            Pred kraj školske godine, 20. svibnja 2016., na priredbi povodom Dana škole, učenici su prikazali sve ostvaraje s kojima su nastupili na Lidranu te je i ova priredba bila uspješna.

        Bila je ovo još jedna uspješna školska godina, puna veselja, zaigranosti i smijeha.

Vjerujemo i nadamo se da će tako biti i u budućnosti.Možda nam se posreći  pa završimo, na željno čekanom, Državnom susretu Lidrano.

 

                                                                        Voditeljica: Romana Bukač-Šegavac

Dramsko - recitatorska skupina 2014./2015.

U školskoj 2014/2015. godini u dramsko-recitatorskoj družini učenika razredne nastave bili su ovi učenici : Lea Vrbanić, Borna Sertić, Benjamin Božinić, Ivano Cjetojević, Nadja Havranek, Vanessa Jambreković, Jana Marenić, Iva Ulovac, Irina Jozipović, Jan Kligl, Leonardo Bartulac i Ivana Šlegl.

Učenici dramskog stvaralaštva predmetne nastave , bili su učenici 8.r. : Lara Bogdan, Antonio Bubulj, Jakov Marenić, Antonio Delač, Filip Šegavac, Tara Pokopac, Lucija Vuksanović i Isabella Havranek,  Svi su bili veoma aktivni i zainteresirani za rad.

       Kao i svake školske godine, vrijedno smo se pripremali za razne nastupe i priredbe.  Na Božićnoj priredbi učenici dramsko-recitatorske družine razredne nastave predstavili su se scenskim igrama, igrokazima i individualnim recitacijama.Učenici predmetne nastave su uprizorili recital „Božić“. Priredba je bila uspješna.

          Nakon realiziranog Školskog susreta Lidrano 2015.,  na Međuopćinskom susretu Lidrano 2015., u Velikoj Trnovitici, učenici razredne nastave izveli su scensku igru „Vitamini i minerali“, a  Nadja Havranek je govorila pjesmu „Kad se voli u školi“. Svi su bili veoma uspješni i pohvaljeni.

          Učenici dramskog stvaralaštva predmetne nastave predstavili su se scenskom igrom „Molitva šume“ kojom su postigli zapažen uspjeh te bili poslani na Županijski susret Lidrano 2015., koji se održao  u Rovišću. Lucija Vuksanović je govorila pjesmu „Povratak anđela u Vukovar“ te je također bila pohvaljena i na dostojanstven način predstavila našu školu.

            Pred kraj školske godine, 19. svibnja 2015., na priredbi povodom Dana škole, učenici su prikazali sve ostvaraje s kojima su nastupili na Lidranu.

        Bila je ovo još jedna uspješna školska godina, puna veselja, zaigranosti i smijeha.

Vjerujemo i nadamo se da će tako biti i u budućnosti.

                                                                        Voditeljica: Romana Bukač-Šegavac

Dramsko - recitatorska skupina 2013./2014.

U školskoj 2013./2014. godini u dramsko-recitatorskoj družini učenika razredne nastave bilo je 13 učenika. U dramskom stvaralaštvu učenika predmetne nastave bilo je osmero učenika 7. razreda. Svi su bili veoma aktivni i zainteresirani za rad.

Kao i svake školske godine, vrijedno smo se pripremali za razne nastupe i priredbe. Na Božićnoj priredbi učenici dramsko-recitatorske družine razredne nastave predstavili su se scenskim igrama, igrokazima i individualnim recitacijama. Učenici predmetne nastave su uprizorili recital „Božić“. Priredba je bila uspješna. Nakon realiziranog Školskog susreta LiDraNo 2014., na Međuopćinskom susretu LiDraNo 2014., u Garešnici, učenici razredne nastave izveli su scensku igru „Cure i dečki“, a Jana Marenić i Luka Banas su imali pojedinačne nastupe. Svi su bili veoma uspješni i pohvaljeni.

Učenici dramskog stvaralaštva predmetne nastave predstavili su se scenskom igrom „Riječi“, kojom su postigli zapažen uspjeh te bili poslani na Županijski susret LiDraNo 2014., koji se održao u Daruvaru. Lucija Vuksanović je govorila pjesmu Ratka Zvrke „Tvoja staza“ te je također bila pohvaljena i na dostojanstven način predstavila našu školu.

Pred kraj školske godine, 21. svibnja 2014., na priredbi povodom Dana škole, učenici su prikazali sve ostvaraje s kojima su nastupili na LiDraNu, a učenici RN-e još su prikazali i novu scensku igru „Ljeto i more“.

Bila je ovo još jedna uspješna školska godina, puna veselja, zaigranosti i smijeha. Vjerujemo i nadamo se da će tako biti i u budućnosti.

Učenici dramskog stvaralaštva predmetne nastave, bili su: L. Bogdan, A. Bubulj, A. Delač, I. Havranek, J. Marenić, T. Pokopac, F. Šegavac i L. Vuksanović. Ove školske godine su postigli veoma lijepi uspjeh sa scenskom igrom „Riječi“. Na Međuopćinskom susretu LiDraNo 2014. predloženi su na Županijski susret LiDraNo 2014. u Daruvaru, na Župsanijskom susretu LiDraNo 2014. bili su najbolji u Županiji te predloženi za Državni susret LiDraNo 2014. Nažalost, nisu bili izabrani i pozvani u Primošten, ali su i dalje bili sretni i ponosni zbog svog uspjeha. Možda ćemo imati više sreće sljedeće godine pa ipak završimo, na željno čekanom, Državnom susretu LiDraNo.

Dramsko-recitatorska skupina 2012./2013.

U školskoj 2012./2013. godini u dramsko-recitatorskoj družini učenika razredne nastave bili su ovi učenici: Irina Jozipović, Matea Novaković, Ivana Šlegl, Hanamarija Sabo,  Josip Novotni, Luka Banas, Vanessa Beki, David Vučinić, Alessandro Trošćan, Eva Kamber-Bartolović, Josipa Klobučar, Domagoj Marinković, Petra Horak i Karla Vlahović                                                                                                                                                                                              Učenici dramskog stvaralaštva predmetne nastave bili su učenici 6. r.: Lara Bogdan, Antonio Bubulj, Jakov Marenić, Antonio Delač, Filip Šegavac, Tara Pokopac, Lucija Vuksanović i Isabella Havranek.  Svi su bili veoma aktivni i zainteresirani za rad.

       Na Božićnoj priredbi učenici dramsko-recitatorske družine razredne nastave predstavili su se scenskom igrom „Što ćemo pokloniti Isusu“ i igrokazom „Susret Stare i Nove godine“. Učenici predmetne nastave uprizorili su scensku igru „Božić“.

          Nakon realiziranog Školskog susreta Lidrano 2013.,  na Međuopćinskom susretu Lidrano 2013. u Bereku, učenici razredne nastave izveli su scensku igru „Meksički ples u kišno popodne“ Marija Gavrana, a Eva Kamber Bartolović je izvela monolog „Opet škola“ prema tekstu Sanje Pilić te je bila pohvaljena. Učenici dramskog stvaralaštva predmetne nastave predstavili su se recitalom „Svjetlo se ne smije ugasiti“ kojim su postigli zapažen uspjeh te bili poslani na Županijski susret Lidrano 2013. koji se održao  u Daruvaru. Pojedinačno su nastupili Antonio Delač s monologom  „Povratak s ljetovanja“ i Lucija Vuksanović s pjesmom „Potočnica i jaglac“. Pred kraj školske godine, 21. svibnja 2013., na priredbi povodom Dana škole i Projektnog dana, učenici su prikazali sve ostvaraje kojima su nastupili na Lidranu.

        Bila je ovo još jedna uspješna školska godina, puna veselja, zaigranosti i smijeha. Vjerujemo i nadamo se da će tako biti i u budućnosti.

Učiteljica Romana Bukač Šegavac

Dramsko - recitatorska skupina 2011./2012.

          Školske 2011./2012.godine, vrijedno smo se pripremali za razne nastupe i priredbe. Na početku školske godine, na priredbi povodom Dana neovisnosti i Dana kruha, prikazali smo recital „Moja domovina“i scenske igre „Gdje rastu krafnice“ i „Pek“. Nastupali smo na kulturno-umjetničkom programu u OŠ Martinci u Mađarskoj kamo putujemo svake godine. Na Božićnoj priredbi predstavili smo se igrokazom u tri čina „Bog koji dolazi“.

Na Međuopćinskom susretu LiDraNo 2012. nastupili smo s nekoliko individualnih ostvaraja i scenskim igrama „Dosta“ prema tekstu Sanje Pilić i „Školske gliste“ Zorana Pongrašića. Najuspješnija je bila Antonela Bosilj koja je govorila Krležinu pjesmu „Nokturno u samotnoj noći“ te je bila upućena na Županijski Lidrano 2012., koji je održan u Bjelovaru. Scenska igra je bila pohvaljena pa smo i zbog toga bili veoma sretni i ponosni. Na priredbi povodom Dana škole i dolaska prijatelja iz Oš Martinci prikazali smo sve ostvaraje s kojima smo sudjelovali na LiDraNu.

        Bila je ovo uspješna školska godina. Nadamo se da će slijedeće biti još uspješnije.

Voditeljica Romana Bukač-Šegavac

Dramsko recitatorska družina 2010./2011.

   Dramsko-recitatorska družina učenika predmetne nastave broji desetak učenika koji svake godine marljivo rade i pripremaju se za kulturno-umjetničke programe.

         Na početku školske 2010./2011. godine, u listopadu, prikazali su recital „Kruh naš svagdašnji“ u OŠ Martinci, u Mađarskoj. Nakon toga su se pripremali za Božićnu priredbu i Školski susret LiDraNo.

         Na kulturno-umjetničkom programu upriličenom povodom božićnih blagdana prikazali su scensku igru „Što ćemo pokloniti Isusu“ i kratki recital pod naslovom „Božić“.

        Za Školski i Međuopćinski susret LiDraNo pripremili su scensku igru „Nemamo vremena za čekanje“ i nekoliko individualnih recitacija. Na Međuopćinskom susretu LiDraNonajuspješnija je bila Mihaela Kramarić, učenica 8.r., koja je govorila pjesmu „Oseka“ Kornelije Pinter te bila upućena na Županijski susret LiDraNo koji je održan u Grubišnom Polju.

       Pred kraj školske godine, u svibnju, vrijedni glumci i recitatori nastupili su i na priredbi u povodu Dana škole te ponovo pokazali dio svojih stvaralačkih sposobnosti.

Voditeljica Romana Bukač-Šegavac

Dramsko-recitatorska skupina

               U našoj školi postoji više skupina dramsko-recitatorskih družina, a jednu od njih čine i učenici predmetne nastave od V. do VIII. razreda. Oni svake godine vrijedno rade i pripremaju se za razne kulturno-umjetničke programe.

              U školskoj 2007./2008. godini nastupali su na Božićnoj priredbi s igrokazom „Živjela štednja“, a za Školski i Međuopćinski susret LIDRANO 2008. pripremili su scensku igru „Dječja zaštita prirode“. Osim igrokaza i scenske igre, učenici su krasnoslovili i individualne recitacije. Dramsko-recitatorska družina PN-e sudjelovala je i na priredbi u povodu dolaska OŠ Martinci iz Mađarske.

               U školskoj godini 2008./2009. članovi dramsko-recitatorske družine uprizorili su recital „Božićna noć“ kojeg su izveli na Božićnoj priredbi. Na Školskom i Međuopćinskom susretu LIDRANO 2009. postižu zapažen uspjeh i pozitivne kritike scenskom igrom „Pipi ne može u školu“ i recitalom „Život je tako dobar“. Veoma uspješne su bile i recitatorice Antonela Bosilj i Mihaela Kramarić. 8. svibnja 2009. naši glumci i recitatori sudjelovali su u kulturno-umjetničkom programu upriličenom u povodu dolaska naših prijatelja iz OŠ Martinci iz Mađarske.

Učiteljica Romana Bukač-Šegavac

Oglasna ploča
 
Drugi obr. mat. 2023.
 
Udžbenici 2023./2024.
 
Sigurniji internet

 
Upisi u SŠ
 
Poruka tjedna

Izgovorene riječi ponekad bole, ali češće bole one neizgovorene...

 
Javni poziv ponude
Priloženi dokumenti:
Obrazac-Skola u prirodi 2018..docx

 
Anketa
Koji je tvoj omiljeni predmet?

 
Školski list Breza

Breza 13

Breza br. 12

Skolski list Breza

 
Eko paket

 
"Skockali" smo se...

 
CARNet
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

 
Linkovi...
 
Na današnji dan

 
Raspored sati

 
 > Slobodne aktivnosti u školi  > Dramsko-recitatorska skupina
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac / Braće Petr 2, HR-43284 Hercegovac / os-skolara-hercegovac.skole.hr / ured@os-skolara-hercegovac.skole.hr
preskoči na navigaciju