preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac

Igre

SPIDER-MAN MILES MORALES

Autor: Patrik Sertić, 19. 2. 2021. 13:08

Ovaj je članak o video igrama za 2020. Za strip i lik pogledajte Milesa Moralesa.
Marvelov Spider-Man: Miles Morales
Spider-Man Miles Morales.jpeg
Razvojni programeri Insomniac Games
Izdavač (i) Sony Interaktivna zabava
Ravnatelj (i)
Brian Horton
Bryan Intihar
Marcus Smith
Ryan Smith
Dizajner (i) Cameron Christian
Umjetnica (ci) Jacinda Chew
Pisac (i)
Jon Paquette
Ben Arfmann
Skladatelj (i) John Paesano
Platforma (e)
PlayStation 4
PlayStation 5
Objavite PlayStation 4
WW: 12. studenog 2020
PlayStation 5
NA / AU: 12. studenog 2020
WW: 19. studenog 2020
Žanr (i) Akcijska avantura
Načini rada za jednog igrača
Marvelov Spider-Man: Miles Morales akcijska je avanturistička igra 2020. godine koju su razvili Insomniac Games, a izdali Sony Interactive Entertainment za PlayStation 4 i PlayStation 5. Temeljena na superjunaku Marvel Comics Milesu Moralesu, nadahnuta je gotovo desetljećem lika -duga mitologija stripa i animirani film Spider-Man: Into the Spider-Verse iz 2018, koji mu je pomogao popularizirati. Igra je drugi dio u Marvelovoj seriji Spider-Man, nakon Marvelovog Spider-Mana (2018), i prikazuje Milesovu borbu da uravnoteži dužnosti svoje civilne ličnosti i Spider-Mana kad njegovom novom domu Harlemu prijeti rat između Roxxon Energy Corporation i Tinkererove visokotehnološke kriminalne vojske, Underground.

Igranje je predstavljeno iz perspektive trećeg lica s primarnim fokusom na Milesovim prijelazima i borbenim sposobnostima. Miles se može slobodno kretati New Yorkom, komunicirati s likovima, poduzimati misije i otključavati nove uređaje i odijela napredujući kroz glavnu priču ili izvršavajući zadatke. Izvan priče, igrač može izvršavati bočne misije za otključavanje dodatnog sadržaja i kolekcionarskih predmeta. Borba se usredotočuje na zajedničko ulančavanje napada i korištenje okoliša i mreža kako bi onesposobio brojne neprijatelje, a pritom izbjegao štetu.

Prvi put najavljena na PlayStation 5 eventu u lipnju 2020. godine, igra je objavljena kao početni naslov za novu konzolu 12. studenog 2020. u Sjevernoj Americi i Australiji te 19. studenog u cijelom svijetu. Verzija PlayStation 4 objavljena je istog dana, a nedostaju joj neke napredne značajke njegove kolege sljedeće generacije, poput traženja zraka ili načina rada s 60 FPS, zbog tehničkih ograničenja konzole. Remasterizirana verzija Marvelovog Spider-Mana za PlayStation 5 uključena je u "Ultimate Edition" Milesa Moralesa. Igra je dobila pozitivne kritike; pohvaljen je zbog narativnog, borbenog i rješavanja problema iz Marvelovog Spider-Mana, premda je kritika usmjerena na njegovu kratku duljinu i tehničke probleme s inačicama PlayStation 4.

[više]

Critical Ops

Autor: Dražen Lacković, 19. 2. 2021. 13:00

                                           Critical  Ops

 

 

Critical Ops (skraćeno C-OPS) je video igra pucačina za prvo lice za više igrača koju je razvila i objavila Critical Force Entertainment Ltd. Izdana je kao Open Alpha u rujnu 2015. za Android, a do otvorenog Beta bila je do službenog izdanja (verzija 1.0) u studenom 2018. [4] Critical Ops trenutno je dostupan na Google Playu (za Android), Apple App Storeu (za iOS) i Amazon Appstoreu. [5] Prije je bio dostupan na računalu putem Facebook Gameroom platforme do 10. srpnja 2017.

Serija Counter-Strike snažno utječe na ključni način igranja ključne igre Ops.

NHN Entertainment Corporation i Critical Force distribuiraju Critical Ops kao Critical Ops:

------------------------------------------------------------------------------------------------
Dva protivnička tima Koalicije (koji predstavljaju protuterorističke jedinice) i The Breach (koji predstavljaju terorističke jedinice) natječu se jedni protiv drugih. Tim pobjeđuje ispunjavajući određene ciljeve ili eliminirajući drugi tim. Igra sadrži načine rada poput Team Deathmatch, Defuse, Gun-Game i još event mod igara. Igrači mogu zaraditi valutu u igri za kupnju rukavica i drugih predmeta.

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

[više]

CONTROL

Autor: Patrik Sertić, 19. 2. 2021. 12:47

Control je 2019. akcijsko-avanturistička video igra koju je razvio Remedy Entertainment, a objavila 505 Games. Control je objavljen u kolovozu 2019. za Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One. Verzija za Nintendo Switch zasnovana na oblaku objavljena je u listopadu 2020. Verzije za PlayStation 5 i Xbox Series X / S objavljene su u veljači 2021. Igra se vrti oko Federalnog ureda za kontrolu (FBC), tajne američke vladine agencije sa zadatkom da sadrži i proučava pojave koje krše zakone stvarnosti. Kao Jesse Faden (glas joj je izrekla Courtney Hope), novi direktor Ureda, igrač istražuje najstariju kuću - FBR-ovo paranormalno sjedište - i koristi moćne sposobnosti kako bi pobijedio smrtonosnog neprijatelja poznatog kao Hiss, koji je napao i korumpirao stvarnost. Igrač stječe sposobnosti pronalazeći Predmete moći, ovozemaljske predmete poput rotacijskog telefona ili diskete prožete energijama iz druge dimenzije, koji su u središtu glavnih paranormalnih događaja i koje je FBC oporavio.

Kontrola je nadahnuta izmišljenom zakladom SCP, internetskim projektom korisničkih priča o paranormalnim objektima koji se temelji na žanru novog čudnog. Okruženja Najstarije kuće osmišljena su u brutalističkoj arhitekturi, uobičajenoj za mnoge opresivne vladine zgrade i koja je poslužila kao postavka za prikazivanje destruktivnih sustava okoliša u igri. Control je bila jedna od prvih izdanih igara koja je iskoristila traženje zraka u stvarnom vremenu ugrađeno u hardver novijih grafičkih kartica. Uz Hope, daljnji glasovni rad i snimke u akcijama uživo pružaju James McCaffrey, Matthew Porretta i Martti Suosalo, dok je bend Poets of the Fall pružio dodatnu glazbu.

Po izlasku, Control je naišao na pozitivne kritike kritičara, a nekoliko je publikacija o igrama imenovalo među njihove najbolje igre 2019. Igra je bila nominirana za brojne nagrade za video igre, osvojivši nekoliko vezanih uz umjetnost i dizajn igre. Kontrolu je slijedilo proširivanje The Foundation, koje je objavljeno 26. ožujka 2020. Drugo proširenje, AWE - crossover s Remedyjevom prethodnom igrom Alan Wake - objavljeno je 27. kolovoza 2020.
[više]

NEED FOR SPEED PAYBACK

Autor: Patrik Sertić, 6. 11. 2020. 12:50

Need for Speed ​​Payback trkačka je igra smještena u otvoreno svjetsko okruženje Fortune Valley; izmišljena verzija Las Vegasa u Nevadi. Fokusiran je na "akcijsku vožnju" i ima tri lika koja se mogu igrati (svaki s različitim skupinama vještina) koji zajedno rade na izvođenju akcijskog filma poput sekvenci. Za razliku od prethodne igre, ona također ima 24-satni ciklus dan-noć.  Za razliku od ponovnog podizanja sustava Need for Speed ​​iz 2015., Payback uključuje offline način rada za jednog igrača.

 

Need for Speed: Payback sadrži ukupno 74 vozila sa sadržajem koji se može preuzeti. Toyota, Scion i Ferrari ne igraju se u igri zbog problema s licencama. Međutim, Subaru BRZ pojavljuje se u igri.  Aston Martin, Audi, Buick, Jaguar, Koenigsegg, Land Rover, Mercury, Mini, Pagani i Plymouth vraćaju se nakon izostanka s rata 2015. godine, dok su Alfa Romeo, Infiniti, Mini i Pontiac dodani putem sadržaja koji se može preuzeti.

[više]

ROCKET LEUGE

Autor: Patrik Sertić, 6. 11. 2020. 12:39

Rocket League je automobilska nogometna video igra koju je razvio i objavio Psyonix. Igra je prvi put objavljena za Microsoft Windows i PlayStation 4 u srpnju 2015. godine, a portovi za Xbox One i Nintendo Switch objavljeni su kasnije. U lipnju 2016. godine 505 Games započeo je s distribucijom fizičke maloprodajne verzije za PlayStation 4 i Xbox One, a Warner Bros. Interactive Entertainment preuzeo je te dužnosti do kraja 2017. Verzije za macOS i Linux također su objavljene 2016. godine, ali podrška za njihove mrežne usluge ukinute su 2020. Igra je postala besplatna za igranje u rujnu 2020.

[više]

Pikmin 3 Deluxe

Autor: Dražen Lacković, 6. 11. 2020. 12:36

                  Pikmin 3 Deluxe

 

Pikmin 3 Deluxe je priča o tri pilota – Charlie, Alph i Britanny – koji su u potrazi za za resursima na stranim planetima. Ubrzo se oni rastanu kad se njihov svemirski brod sruši zbog kvara. Igrač u početku preuzima ulogu Alpha i dobije zadatak pronalaska svojih prijatelja. Kao i kod većine Nintendo igara, ovdje priča nikako nije u fokusu. Nađe se tu poneka smiješna izjava likova, ali priča je praktički tu za opravdati zanimljive gameplay koncepte i dizajne neprijatelja.

Pikmin 3: Deluxe dosta je čudna igra za pojasniti što se tiče mehanika. Iskreno ne znam ni u koji bih ju žanr uopće svrstao. Vjerojatno bih rekao da je ovo jednostavnija verzija strateške igre, no ni to nije u potpunosti točno. Vidite, na svom putovanju po stranim planetima heroji pronađu čudnovata bića pod imenom Pikmin. Pikmini su mali čovječuljci koji dolaze u raznim bojama, a s obzirom na boju rade različite stvari. Crveni Pikmini su najjednostavniji bez neke posebne moći, Rock Pikmini najjače napadaju, žuti Pikmini mogu provoditi struju, a plavi Pikmini mogu plivati. Glavna mehanika igre jest da naređujete ovim Pikminima da napadaju vaše protivnike, prikupljaju resurse i obavljaju druge zadatke. Praktički imate svoju malu armiju kojom možete savladati neprijatelje.

Svidjelo mi se što u gotovo svakom levelu pronađete neki način za koristiti svakog Pikmina. Crveni su općenito dobri za skupljanje resursa, Rock Pikmini su uvijek korisni jer mogu srušiti kamenja iza kojih se kriju tajne, a plavi mogu spasiti ostale Pikmine iz vode koja je prisutna u dosta okolina u kojima se nađete.

Uz to imamo i razne mini zagonetke u levelima koje vas tjeraju da koristite specifične Pikmine. Na primjer, za daljnju progresiju u levelu možda trebate uključiti neki stroj – za to će vam trebati vaši žuti čovječuljci. Čak i neprijatelji na koje naiđete će biti lakše poraženi ako koristite određene taktike. Neki neprijatelji imaju naviku udariti o pod, što lako odbaci većinu Pikmina.

[više]

AMONG US

Autor: Patrik Sertić, 16. 10. 2020. 12:38

    AMONG US

Među nama je internetska igra za društveni odbitak za više igrača koju je razvio i objavio američki  studio za igre InnerSloth i objavljena 15. lipnja 2018. Igra se odvija u okruženju tematskog prostora u kojem igrači preuzimaju jedan od dva uloge, od kojih su većina Suigrači, a unaprijed određeni broj Impostori.

[više]

Kirby Fighters 2

Autor: Dražen Lacković, 16. 10. 2020. 12:37

                    Kirby Fighters 2

Jeste li znali da je Kirby, mali ružičasti stvor koji usisava sve pred sobom, navodno dobio ime po odvjetniku Johnu Kirbyu koji je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća zastupao tvrtku Nintendo? Nintendova gorila s arkada, Donkey Kong, tako je optužena za navodno kopiranje tada svjetski popularne gorile – King Konga. John Kirby spasio je Donkeya i osigurao da Nintendov dlakavac izraste u jedan od najprepoznatljivijih serijala u svijetu videoigara. Također, ako je vjerovati legendi, John Kirby poslužio je kao inspiracija za ime drugom Nintendovom junaku – Kirbyu.

Kirby se do sada pojavio u preko četrdesetak naslova, a Kirby Figthers 2 doslovno se pojavio niotkuda. Prije svega nekoliko dana Nintendo je iz vedra neba objavio da je ova igra raspoloživa na eShopu, te da ju se u našoj regiji može kupiti za 20 eura. Riječ je o nastavku simpatične tabačine koja se 2014. godine pojavila na Nintendo 3DS platformi.

Isprobavanje različitih varijanti Kirbyja je zabavno i zapravo mi se sviđa što je dojam koji igra ostavlja točno negdje između igranja standardne Kirby platformske igre i tabačine u kojoj primjerice treba tajmirati napade usmjerene prema protivniku, gdje svaki od likova ima poseban set napada koji mu osigurava unikatan stil igranja.

 

[više]

Roblox

Autor: Dražen Lacković, 9. 10. 2020. 13:07

                       

                      Roblox


Roblox je mrežna platforma za igre i sustav za stvaranje igara koji korisnicima omogućuje programiranje igara i igranje igara koje su stvorili drugi korisnici.

Roblox je besplatan za igru, a kupnje unutar igre dostupne su putem virtualne valute nazvane "Robux".


Roblox omogućava igračima da stvaraju vlastite igre koristeći svoj vlastiti motor, Roblox Studio, koji tada mogu igrati drugi korisnici.

Roblox omogućuje igračima kupnju, prodaju i stvaranje virtualnih predmeta koji se mogu koristiti za ukrašavanje njihovog virtualnog lika koji im služi kao avatar na platformi.

Odjeću može kupiti svatko, ali mogu je prodati samo igrači s „premium“ članstvom.
Robux je virtualna valuta u Roblox-u koja igračima omogućuje kupnju raznih predmeta.
beta verziju Robloxa stvorili su suosnivači David Baszucki i Erik Cassel 2004. godine, izvorno pod imenom „DynaBlocks“.

[više]

FIFA20

Autor: Domagoj Oršić, 31. 1. 2020. 13:02

Sportske igre kao što su FIFA i PES drže vrlo čudnu poziciju u svijetu gaminga. Igre su to čijim izdanjima iz godine u godinu pod normalno prolaze stvari kakve ne bi prošle u niti jednom drugom žanru. Teško je izmisliti nešto istinski novo u kontekstu sporta, ali to ne opravdava izbacivanje punokrvne igre svake godine s dodacima koje druge igre rješavaju kroz jednostavna ažuriranja.

[više]

SHADOW OF COLOSSUS

Autor: Patrik Sertić, 24. 1. 2020. 12:53

Znate onaj osjećaj kada se nalazite u društvu gamera, započne se rasprava i spomene se neki klasik, a vi samo klimate glavom jer na svoju veliku sramotu taj kultni naslov niste nikada isprobali. I dok ostali žestoko argumentiraju zašto je X stvar bolja od Y, a trenutak Z najbolji dio igre, vi se već pitate koliko puta ćete morati neugodno šutjeti prije nego se priča ne prebaci na sljedeću temu.

Moj trn u oku, moja Ahilova peta godinama je bio Shadow of the Colossus, jedan od klasika iz PlayStation 2 ere – iako sam zaigrao i prešao Ico, nikada nisam isprobao Shadow of the Colossus. Srećom, sretne zvijezde i gladni Sony odlučili su izbaciti remake ovog klasika, a posao su ustupili vrhunskim developerskim kirurzima iz Bluepoint Games studija koji su se usavršili u pomlađivanju starih igara.

[više]

Ghost Recon Wildlands

Autor: Jan Kligl, 24. 1. 2020. 12:50

Poznavateljima Clancyjevog serijala Wildlands uopće neće izgledati poznato jer sa svojim prethodnicima nema skoro nikakve veze. S druge strane, poznavateljima Ubisoftovih serijala Wildlands će svojom strukturom izgledati nevjerojatno poznato, dok ostatku publike Wildlands ni po čemu neće biti prepoznatljiv. Assassin’s Creed je ona igra u kojoj skačete po krovovima, u Far Cryju lovite životinje, u Watch Dogsu hakirate semafore, u Divisionu lootate kape za veću preciznost, itd. U Ghost Recon Wildlandsu… pucate, valjda? Možete se voziti i letjeti… i to je otprilike to. Jedina specifičnost je što sve te aktivnosti možete odrađivati kooperativno s još troje igrača.

[više]

Minecraft

Autor: Domagoj Oršić, 17. 1. 2020. 12:58

Minecraft je igrica stara 11 godina. Cilj MINECRAFTA je osvojiti 34 postignuća. Igrač u svakom trenutku može igrati u prvom ili trećem licu. Da bi igrač pokupio block prvo ga mora uništiti ako ga uništi sa sa potrebnim alatom taj block može pokupiti.

[više]

UNCHARTED 4: A THIEF’S END

Autor: Sebastian Glavač, 17. 1. 2020. 12:56

 

Odlično je i što je priča po prvi puta „prizemljena“, da se tako izrazim bez spoilanja. Također, to više nije priča koja se temelji na brzom tempu. Za to su zaslužni povremeni interaktivni razgovori u trenutcima kad likovi i uzmu predah prije nego krenu dalje s avanturom. Kao što su iz Naughty Doga poručili, kad imate izbor što želite da Drake kaže manje je važno što će reći – poanta je u tom trenutku iskrenog dijaloga u kojemu rečeno ima velik značaj. Takvo što dijelom je bilo moguće postići samo iz razloga što je ovo četvrta igra u serijalu, pa samim time odaje počast prijašnjim Drakeovim avanturama, ali u prvom redu postignuto je zbog snažnog fokusa na likove.

 

 

[više]

Watch Dogs 2

Autor: Jan Kligl, 17. 1. 2020. 12:45

Dobro, Watch Dogs 2 se teoretski može igrati na tri načina – agresivno, manipulativno i bez da ikome stanete na prst. Nije kao da morate nanijeti ikakvu štetu, izravnu ili neizravnu, ako se dobrano potrudite može se to izbjeći. Ali problem je u tome što onda propuštate većinu zabave. Neka je i kontradiktorno za priču, ali stvaranje kaosa hakiranjem vrlo je zabavno. Ovoga puta imate više opcija hakiranjete autiju, izazivate sukobe bandi itd. Stvari više ne hakirate pretežno preko kamera kao u prvom dijelu nego imate više opcija. Primjerice, na raspolaganju su vam RC autić i dron kojima često možete riješiti misiju bez da Marcus uopće bude na istoj lokaciji.

[više]

Days Gone

Autor: Sebastian Glavač, 10. 1. 2020. 12:55

 

Days Gone nije naročito originalan. Igrate kao lik koji vozi motor i zombije ubija samostrelom, a jedina prava razlika naspram The Walking Deada je što lika ne glumi Norman Reedus – on je ipak angažiran za drugu PS4 ekskluzivu. Kad ne vozite motor onda se skrivate u travi, dalekozorom označavate protivnike i bacate kamenje da ih ometete. Zatim palite detektivski mod i on vam otkriva što sve možete pokupiti i čije stope trebate pratiti. Imate neprijateljske kampove kao u i svakoj igri otvorenog svijeta, sakupljanje resursa, craftanje (kraftanje) oružja i sve to. Dizajn pripovijedanja priče preuzet je iz GTA igara pa se većina dijaloga odvija tijekom vožnje. Od Assassin’s Creeda preuzete su misije praćenja i prisluškivanja, a umjesto da uskačete u kolica sa sijenom, ovdje se skrivate u kontejneru.

IZDAVAČ: Sony Interactive Entertainment

ŽANR: akcijska avantura, preživljavanje

DEVELOPERSCE: Bend Studio

DATUM IZLASKA: 26.04.2019

DOSTUPNO: PS4

[više]

Call Of Duty Mobile

Autor: Dražen Lacković, 6. 12. 2019. 13:21

 

Prva stvar koju želim naglasiti u vezi igranja Call of Duty-ja Mobile jest ta da je ova igra osmišljena za igranje na velikim ekranima pametnih mobitela, a to znači barem ekran od 5.5 inča. Što veći ekran to bolje jer će sve biti preglednije i jednostavnije za igranje, tipke će biti pravilnije raspoređene i neće vam se događati da slučajno kliknete na jednu tipku umjesto na drugu (što može značiti razliku između života i smrti u ovakvim igrama). No recimo nešto o samim kontrolama.

COD Mobile, s obzirom na to da se radi o 3D pucačini, u sebi ima dva moguća načina pucanja: automatsko i ručno. Kod automatskog načina oružja automatski opale ako se protivnici nalaze unutar ciljnika. Iako se ovo može činiti kao klasičan ”cheaterski” potez programera, kako bi se stvar maksimalno izbalansirala developeri su stavili ”delay” iliti odgodu između trenutka kada vi naciljate protivnika i kada oružje počne pucati

Osim toga ono što mi se nije svidjelo u ovj igri je da trebate imati veliki signal.kada imate veliki signal igra se pokreće puno bolje,ali ako nemate bas najbolji signal dolazit će do štekanja igre.

Ono što volim kod ove igre je da možete preurediti svog lika. I  što imamo puno likova za korištenje u match-ovima.

 

Datum igre:1.Listopada.2019

Izdavač:Activision

Platforme:Android,iOS

Žanrovi:Pucačina,Battle Royale

[više]

Red Dead Redemption 2

Autor: Sebastian Glavač, 6. 12. 2019. 13:02

Tijekom jedne razmjene lovačkih priča i sitnih mudrosti u Red Dead Redemptionu 2 može se čuti upečatljiva misao koja glasi: „You don’t get to live a bad life and have good things happen to you.“ Ta je poruka možda na tragu istine, ali virtualni svijet ove igre dopušta upravo suprotno. U njemu vodite život prožet nasiljem i nanošenjem štete, a istovremeno vam se događaju dobre stvari. Ma što dobre – događaju se neke od najljepših stvari u modernom gamingu.

[više]

Ghost Recon Breakpoint

Autor: Jan Kligl, 6. 12. 2019. 12:49

Nije nova činjenica da većina Ubisoftovih igara dijeli istu DNA. Već unatrag nekoliko godina franšize kao što su Far Cry, Watch Dogs, Assassin’s Creed i The Division međusobno posuđuju mehanike jedne od drugih. Nije to samo po sebi ništa loše dok god svaka od njih ima „ono nešto svoje“ – jednu nit prepoznatljive osobnosti i ponešto mehanika koje ih čine jedinstvenima.

Imajući to na umu, optimistično sam pristupio Ghost Recon Breakpointu. No, što sam duže igrao, sve sam više uviđao kako je prepoznatljivost Ghost Recona ovaj put potpuno izostala.

 

[više]

Call Of Duty Modern Warfare

Autor: Jan Kligl, 6. 12. 2019. 12:40

S obzirom da se CoD reciklira, reciklirat ću i ja ono što sam napisao u nekadašnjoj recenziji za Infinite Warfare. „Igra je i dalje dizajnirana da vas maksimalno drži za ruku i vodi kroz akciju kao nekakvog psa na lancu. Gotovo svaku misiju u CoD-u rješavate uz nekoliko suboraca, a radnja se odvija oko njih. Vi ste u centru pažnje, ali ne i pokretač radnje. Kad se i pruži neka situacija da se udaljite od akcije pa možda potražite zaobilazni put, na ekranu vas dočeka poruka – vratite se! Vi ne možete sami otvoriti vrata dok ostali članovi ekipe ne dođu do njih, sve je u CoD-u sekvencirano do bola.“

 

[više]

SupraLand

Autor: Dražen Lacković, 8. 11. 2019. 13:15


Supraland je prva puzzle-avanturistička igra koju je razvila i objavila Supra Games. Supraland je već stvorio mnogo iščekivanja među igračima koji su ga opisali između Portala, Metroida i Zelde. Kao i Portal, toliko me iznenadio simpatični stil umjetnosti i postavke, igra se odvija u izmišljenoj zemlji. Igrač na početku igre dobije pušku. Mnogi su sitni detalji i interakcije pametni i obožavajući meni. U tom pogledu Supraland se nije razočarao ni u najmanjoj mjeri i već se kandidira za moju najdražu igru ​​2019. godine.


Izdavač:Supra Games

Izdanje igre:9.ožujka.2018.

Platforme:Microsoft Windows i Linux

[više]

Zooba

Autor: Patrik Sertić, 8. 11. 2019. 13:13

Čim otključate novi lik, iznesite ih na teren nekoliko utakmica i pokušajte steći nekoliko njihovih osobnih stvari. Možete iskoristiti ovu priliku da se upoznate s njihovim jedinim posebnim sposobnostima i vidite da li je stil igre tog lika za vas. Ako ne osjećate svoju novo otključanu životinju, slobodno se vratite svom omiljenom ili drugom novom stvorenju kako biste mogli nastaviti otključavati nove Mastery predmete za njih.

[više]

Shadow of the Tomb Rider

Autor: Sebastian Glavač, 8. 11. 2019. 13:03

 

Prije 22 godine britanski studio Core Design predstavio nam je Laru Croft, lijepu englesku arheologinju britkog uma i atletske građe. Ta famozna pljačkašica grobova ubrzo je stekla status kultne gaming ikone, a neke od svojih brojnih života provela je i na filmskom platnu.

 Unatoč tome što je u svoja dva desetljeća postojanja gospođica Croft promijenila nekoliko developera i izdavača, svaki od njih ostao je vjeran originalu. Čak je i Tomb Raider iz 2013. isprva prizemljenu i naivnu Laru do kraja avanture preobrazio u opaku borkinju i žestoku tragačicu za istinom s kojom smo se već otprije bili navikli družiti.

 

[više]

Just Cause 4

Autor: Sebastian Glavač, 25. 10. 2019. 12:59

 

Avalanche Studios pod svojim okriljem ima nekoliko igara otvorenog svijeta. Njihov daleko najpoznatiji serijal zasigurno je Just Cause, obično smješten u malene zemlje (ali velike igrive mape) s diktatorskim režimom koji treba svrgnuti na što eksplozivniji način.

Just Cause 2 je po pitanju igrivosti bio značajan skok u odnosu na prvu igru u serijalu, a Just Cause 3 je formulu rafinirao i malo nadogradio. Nakon dva podjednaka dijela, Avalanche s Just Cause 4 opet ima sličan pristup s „još više istoga“ pri kojemu su poznate mehanike unaprjeđene, a nove nedovoljno razrađene.

Naš omiljeni latino zavodnik Rico Rodriguez vraća se u ulozi rušača diktatorskih režima. Just Cause 4 ne gubi vrijeme u pričanju svoje priče. U prvih pet minuta igra tako predstavi glavne likove, glavne saveznike, buduće saveznike, glavne negativce, ali i ustanovi način na koji će priču učiniti osobnijom po glavnog lika.

 Potonje dolazi u vidu portage za Ricovim ocem koji je za lokalnog diktatora razvio sustav upravljanja vremenskim prilikama. Osim toga, za njega radi i tehnološki napredna plaćenička vojska Black Hand s kojom se Rico imao prilike susresti u prošlim avanturama. Rico mora pronaći svog oca, okupiti pobunjeničku vojsku, pomoći lokalnom stanovništvu, i svrgnuti diktatora. Tipičan radni tjedan za njega.

 

[više]

Far Cry New Down

Autor: Jan Kligl, 25. 10. 2019. 12:41

Stvarno mislim da je New Dawn imao potencijala čak i uz činjenicu da je post-apokalipsa do ovog trenutka već prožvakana tema u svijetu videoigara. Kad je igra bila najavljena, obećana su nam nova oružja koja ćemo sastavljati od smeća.

Za jednu pucačinu već bi to mogla biti značajna promjena, tipa da uvedu oružja koja su efikasnija protiv određene vrste neprijatelja, ili oružja kojima možemo dodati specifične karakteristike, kao npr. u Borderlands igrama.

Međutim, New Dawn donosi tek jedno novo oružje, a sva ostala su samo prepakirana. Izgledom su zanimljiva, ali funkcionalno su svi snajperi isti kao i u prethodnim igrama, sačmarice se ponašaju identično, strojnice rade kao i prije nego je u svijetu igre nastupila atomska apokalipsa.

IZDAVAČ: Ubisoft

ŽANR: FPS,RPG

DEVELOPER: Ubisoft Montereal

DATUM IZLASKA: 15.02.2019.

DOSTUPNO: PC,PS4,XBOX ONE

[više]

Far Cry 5

Autor: Sebastian Glavač, 18. 10. 2019. 13:14

Nakon kamenog doba u Primalu, serijal s peticom seli u srce modernog društva – Sjedinjene Američke Države, točnije u imaginarnu regiju u saveznoj državi Montani.

Možemo diskutirati je li to bio dobar potez za franšizu koja se uvijek odvijala na zabačenim lokacijama, ali mnogima od nas Amerika je ionako daleka egzotika pa idemo vidjeti kako je ona iskorištena kao igralište za novu pucačinu iz Ubisoftove radionice.

Hope County podijeljen je na tri dijela. Sjever obiluje planinama, na zapadu su ravnice, a istočni dio prošaran je rijekama. Radi se o prirodnoj oazi u kojoj vas čeka pretežito šumsko okruženje.

 Nekoliko značajnih lokacija raštrkano je po mapi, ali jednako kao u prethodnim Far Cry igrama, ni ovdje nema velikih gradova ni urbanih središta.

 

 

IZDAVAČ : Ubisoft

ŽANR : FPS

DEVELOPER : Ubisoft Montreal

DATUM IZLASKA : 27.03.2018

 

                                                     

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Oglasna ploča
 
Drugi obr. mat. 2020.
 
Upisi u SŠ
 
Udžbenici 2020./2021.
 
Poruka tjedna

Izgovorene riječi ponekad bole, ali češće bole one neizgovorene...

 
Javni poziv ponude
Priloženi dokumenti:
Obrazac-Skola u prirodi 2018..docx

 
Anketa
Koji je tvoj omiljeni predmet?

 
Školski list Breza

Breza 13

Breza br. 12

Skolski list Breza

 
Sigurniji internet

 
Eko paket

 
"Skockali" smo se...

 
CARNet
CARNET
08.03.2021. 08:33
Webinar: "Loomen tips  tricks – Upis i grupiranje učenika"
U četvrtak, 11. ožujka 2021. godine s početkom u 13 sati nastavljamo edukaciju korisnika s webinarom pod nazivom "Loomen tips & tricks – Upis i grupiranje učenika". Treći u nizu webinara ... The post Webinar: "Loomen tips  tricks – Upis i grupiranje učenika" appeared first on CARNET .

05.03.2021. 12:57
Istraživanje tržišta – usluga snimke stanja postojećeg sustava
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET planira započeti postupak javne nabave sigurnosnih komponenti podatkovnih centara – snimka stanja i idejno rješenje, u sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija ... The post Istraživanje tržišta – usluga snimke stanja postojećeg sustava appeared first on CARNET .

03.03.2021. 17:02
INFO Najava radova – Iskon, Bjelovarsko-bilogorska i Pozesko-slavonska zupanija, 8.3.2021.
Postovani, Primili smo obavijest od Iskona o radovima, koji ce se odviti u ponedjeljak 8. ozujka 2021. u 20 sati. Uslijed navedenih radova ce doci do prekida mrezne povezanosti prema ... The post INFO Najava radova – Iskon, Bjelovarsko-bilogorska i Pozesko-slavonska zupanija, 8.3.2021. appeared first on CARNET .

 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Linkovi...
 
Na današnji dan

 
Raspored sati

 
web stranice

Klikom na slike pogledajte web stranice  "E za sve" i "Sigurnost i zaštita na internetu"

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2012.

Ukupno: 5361731
 
 > Školska enciklopedija  > Igre
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac / Braće Petr 2, HR-43284 Hercegovac / os-skolara-hercegovac.skole.hr / ured@os-skolara-hercegovac.skole.hr
preskoči na navigaciju