preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac

Crtani filmovi

Potraga za Nemom

Autor: Petra Bosanac, 26. 1. 2023. 09:45

Potraga za Nemom (eng. Finding Nemo) je 5. animirani film iz 2003. godine u produkciji Pixar Animation Studija. Potraga za Nemom je prvi Disney/Pixar animirani film koji je svoju premijeru u hrvatskim kinima doživio u sinkroniziranom obliku. Datum premijere je 04.12.2003., a po drugi put prikazan je 14.02.2013. u 3D tehnologiji. Marlin i njegov znatiželjni sin Nemo žive kraj velikog koraljnog grebena. No Nemo, bez obzira na očeva upozorenja, odluči provjeriti što skriva otvoreno more. Mališan se nađe ulovljen u mrežu i prebace ga u akvarij stomatološke ordinacije u Sydneyu. Hrabri otac Marlin kreće za njim i ubrzo sreće zaboravnu ribu Doru koja mu se priključi u opasnoj avanturi.

[više]

Izvrnuto obrnuto

Autor: Petra Bosanac, 19. 1. 2023. 09:39

Izvrnuto obrnuto (eng. Inside Out) je 15. animirani film iz 2015. godine u produkciji Pixar Animation studija, a izradio i završio Walt Disney Pictures. Kada se 12-godišnja Rajka sa roditeljima preseli iz Minestona u San francinkočekaju nju mnoge promjene, neke manje neke veće, te se ono što se uprve činilo izazovom ubrzo čini kao loša ideja. Njene emocije - Sreća, Gadljivost, Strah, Bijes i Tuga - pokušavaju sve da bi Rajka ostala sretna i zadovoljna, no kada se Sreća i Tuga odjednom nađu izvan glavne centrale sve se stvari počinju činiti izvrnuto i obrnuto. Film je dobio nagradu Oscar za “Najbolji animirani film“. U hrvatska kina film je stigao 18. lipnja 2015.

[više]

Čudovište iz ormara

Autor: Petra Bosanac, 12. 1. 2023. 09:53

 

Čudovište iz ormara (također poznat kao Monsters,inc.) je američka računalno animirana komedija o čudovištima iz 2001.  Koju je producirao Pixar Animation Studios za Walt Disney Pictures .  Uz glasove Johna Goodmana , Billyja Crystala , Stevea Buscemija , Jamesa Coburna , Mary Gibbs i Jennifer Tilly , film je režirao Pete Docter (u svom dugometražnom redateljskom debiju) prema scenariju Andrewa Stantona i Daniela Gersona.  U središtu filma su dva čudovišta, dlakavi James P. "Sulley" Sullivan (Goodman) i njegov jednooki partner i najbolji prijatelj Mike Wazowski (Crystal), koji su zaposleni u titularnoj tvornici za proizvodnju energije Monsters , Inc. stvara snagu plašeći ljudsku djecu. Međutim, svijet čudovišta vjeruje da su djeca otrovna, a kada se mala ljudska djevojčica Boo (Gibbs) ušulja u tvornicu, mora se vratiti kući prije nego što bude prekasno.  Docter je počeo razvijati film 1996. Monsters, Inc. premijerno je prikazan u El Capitan Theatre 28. listopada 2001., a pušten je u kina u Sjedinjenim Državama 2. studenog. Nakon izlaska dobio je pohvale kritičara i bio komercijalni uspjeh, [3] zaradivši preko 577 milijuna dolara diljem svijeta kako bi postao treći film s najvećom zaradom 2001. godine .   Film je osvojio Oscara za najbolju originalnu pjesmu za " If I Didn't Have You " i bio je nominiran za prvi najbolji animirani film

[više]

Izbavitelj 2

Autor: Petra Bosanac, 15. 12. 2022. 09:53

Izbavitelji 2 (eng. Incredibles 2) je 20. animirani film iz 2018. godine u produkciji Pixar Animation studija. U hrvatska kina film je stigao 21. lipnja 2018. godine.Film se nastavlja točno u tom trenutku kada je prvi dio završio. Nakon što lov na Potkopavatelja prođe neuspješno i ostavi veliku štetu u gradu obitelj Paar ponovno stoji pod oštrim okom javnosti. Stvari se odjednom mjenjaju kada bogataš Vinko Deavor nudi pomoć pri potpori stvaranja bolje slike o superherojima i želi Elastiku kao uzorni projekt. Obitelj se seli u novu kuću, i dok se Helena baca u borbu protiv kriminala Bob se baca u borbu protiv nereda kod kuće. No, stvari se ubrzo mjenjaju kada se pojavi tajnoviti Sučeljivać.

[više]

Zootropola

Autor: Petra Bosanac, 15. 12. 2022. 09:39

Zootropola (eng. Zootopia) je 55. animirani film iz 2016. godine  U produkciji Walt Disney Animation studija. U hrvatska kina film je stigao 3. ožujka 2016. Nekada je životinjski svijet bio pun straha i ubijanja, a društvo podijeljeno na grabežljivce i lovinu. Danas u velegradu Zootropoli zajedno žive različite vrste životinja, štoviše, u tom gradu svatko može biti što god poželi. Pa tako zečica Iva Hoplić, čija obitelj živi na farmi izvan grada i uzgaja mrkve, ispuni svoj san iz djetinjstva kada postane prva policajaka u gradu. No iako je briljirala na akademiji, njezin šef Bizo ne vjeruje u njezin potencijal zbog toga što je zečica (njezine kolege opasne su životinje poput bivola, lavova, medvjeda i tigrova) pa joj dodijeli posao prometne policajke. No, Iva ne odustaje te nagovori šefa da joj dodijeli slučaj nestale vidre, Ernesta Vidrića, pa uz pomoć prevaranta lisca, Nikole Divljana, kreće riješiti svoj prvi slučaj.

[više]

Kralj lavova

Autor: Petra Bosanac, 15. 12. 2022. 09:20

Kralj lavova (engleski: The Lion King) je američki animirani film iz 1994 godine, kojeg je producirao Disneyjev studij. To je 32. animirani film iz produkcije Disneyjevog studija. Radnja se odvija u Africi, u ponosnoj zemlji (Pride Lands).  Glavnu ulogu imaju lavovi. U kralj lavova nema ljudi i je jedna od sedam Disneyievih filmova u kojem nema nimalo traga ljudskom postojanju. Također jedini ima pogiblju lika u kadru koji nije zločinac. Svi likovi su crtani olovkom, a samo su stampedo, sjene i neke scene tokom pjesme "Život teče u krug" rađene na računalu. Film je zaradio 978,5$ u svijetu. Ima  nastavak pod nazivom Kralj lavova 2: Simbin ponos objavljen je 1998. godine. Redatelji filma su Roger Allers i Rob Minkoff.  U kojem su glasove posudili Matthew Broderick, Jeremy Irons, James Earl Jones, Jonathan Taylor Thomas, Nathan Lane, Ernie Sabella, Moira Kelly, Robert Guillaume, Rowan Atkinson, Whoopi Goldberg, Cheech Marin, i Jim Cummings. Nastavak pod nazivom Kralj lavova 2: Simbin ponos objavljen je 1998. godine.

[više]

DISNEYEVI CRTIĆI

Autor: Lorena Jelenčić, 31. 1. 2020. 12:50

Tijekom proteklih 78 godina Disney je stvorio veliki broj filmova i postao ključno ime industrije dječjeg filma. Malo je što toliko oduzelo dječja srca i pružilo im toliko zabave kao animirani Disneyevi crtići. Klasične priče i prepoznatljivi likovi odgojili su mnoge generacije i ušli u domove brojnih obitelji. Iz Disneyeve produkcijske kuće zasad je izašlo 136 animiranih filmova. Sve je započelo davne 1937. godine kada je nastao film Snjeguljica i sedam patuljaka zatim:101 dalmatinac, Petar Pan, Bambi, Dumbo neki su od najpoznatijih likova Disneyevih crtića. Posljednjih godina kino pune filmovi kao što su Toy Story, Snježno Kraljevstvo, Up, Wall-E i Winnie the Pooh.

[više]

Simpsoni

Autor: Domagoj Šmidt, 5. 5. 2016. 12:29

Simpsoni su animirana TV serija, dobitnik Emmyja koju je stvorio Matt Groening. Serija je satirička parodija američkog načina života. Prikazuje cjelovitu američku kulturu i društvo, a često se koristi šalama na vlastiti račun. Sami Simpsoni utjecali su na popularnu kulturu. Fraze iz serije počele su se koristiti u stvarnom životu, a usklik "d'oh!" može se pronaći u rječniku engleskog jezika. Simpsoni su utjecali i na mnoge animirane serije za odrasle tijekom kasnih 1990-ih kao što su South Park i Obiteljski čovjek. Iako je tijekom posljednjih nekoliko godina, po nekima, došlo do pada kvalitete serija je još uvijek veoma gledana i dobiva pozitivne kritike.

[više]

Znatiželjni George

Autor: Laura Panić, 8. 6. 2015. 12:21

 Čovjek sa žutim šeširom, Ted Shakleford (Will Ferrell) radi u prirodoslovnom muzeju koji ne posluje uspješno. Sin ravnatelja želi muzej sravniti sa zemljom i na njegovom mjestu izgraditi parkiralište, no Ted predloži da iz Afrike donese misterioznu figuru idola koja će sigurno privući posjetitelje. Na žalost, totem se pokaže svega 8 centimetara visok i atrakcija koja neće privući ljude. No sasvim slučajno iz Afrike je donio i nestašnog majmuna kojeg nazovu George.

[više]

Malci

Autor: Nela Šelir, 8. 6. 2015. 12:11

Malci su započeli svoje postojanje kao jednostanični žuti organizmi. Razvijali su se tijekom stoljeća uvijek služeći najgroznijim gospodarima poput T. Rexa i Drakule. No, ni njih nisu uspjeli zadržati. A kad Malci nemaju kome služiti, padnu u tešku depresiju. No, jedan od Malaca po imenu Kevin ima plan. Uz pomoć teenagera i buntovnika Stuarta te simpatičnog malog Boba krenut će u svijet pronaći novog zlog šefa kojeg njegova braća mogu slijediti.

[više]

Kuća Monstrum

Autor: Laura Panić, 8. 6. 2015. 12:06

DJ Walters (Dado), dokoni dvanaestogodišnjak na pragu puberteta, primjećuje da se u kući starog Nebbercrackera (Crnobrnje) događaju čudne stvari: bicikli, lopte, igračke i kućni ljubimci nestaju bez traga, a uz to sve nitko ne zna što se desilo sa gospođom Nebbercracker koja je nestala bez traga. Jednoga dana prije noći vještica, DJ i njegov prijatelj Chowder (Gusti) jureći loptu zalutaju u starčevo dvorište. Lopta je nestala bez traga, a da bi stvar bila još gora: kuća je umalo progutala njihovu prijateljicu Jenny (Vesnu). Nitko od odraslih ne vjeruje da s kućom nešto nije u redu, pa se za savjet obraćaju osobi ‘od povjerenja’, a to je 20 godišnji pametnjaković i pizza majstor Skull koji dane provodi igrajući video igrice. Skull im otkriva tajnu: kuća je opsjednuta, a jedini način da je spriječe da proguta sve do čega im je stalo je da napadnu njeno srce – ložnicu u podrumu. 

[više]

Kod kuće

Autor: Nela Šelir, 8. 6. 2015. 12:04

Tif je obična curica koja živi s mamom i mačkom Gickom, dok je Bo pripa­dnik nomadske rase svemiraca Buovi. Ovo se dvoje inače nikada ne bi sreli, no Bo će biti natjeran potražiti novi dom zbog čega će se naći na Zemlji i okrenuti naglavačke život cijele jedne obitelji. Nakon prvotne eksplozije, ovaj će neobični dvojac, zajedno s mačkom Gickom krenuti na put oko svi­jeta.

[više]

Konferencija životinja

Autor: Marija Gelenčir, 11. 5. 2015. 12:27

Prisiljena napustiti svoje stanište, grupa životinja predvođena neustrašivim galskim pijetlom prelazi ocean u staroj kadi. Njihovo je odredište – delta rijeke Okavango u Africi, jedno od posljednjih netaknutih kutaka na Zemlji. U ovome prirodnom raju živi hiperaktivni merkat Billy sa svojom prekrasnom suprugom Bonnie i sinom Juniorom. Oni bezbrižno stanuju u termitnjaku. Billy dane provodi u dokonom sviranju bubnjeva i druženju s najboljim prijateljem lavom Sokratom.

Sokrat je vegetarijanac, koji obožava cvijeće, leptire i promatranje igre oblaka na nebu. On sanja da će se jednog dana sve životinje okupiti na velikoj zabavi uz pjesmu. Godišnja tradicija životinja u delti Okavanga je čekanje dolaska vode, koja se slijeva s okolnih planina i topi pašnjake osiguravajući im preživljavanje tijekom sezone suše.
Ali ovoga puta – voda ne dolazi.

[više]

Legenda o medvjedu

Autor: Nela Šelir, 11. 5. 2015. 12:24

Kenai je najmlađi od trojice braće i jedini još nije primio totem kao znak zrelosti. Totem je simbol koji svakog člana plemena vodi u životu i pokazuje mu sudbinu i snagu kojom će što bolje savladati put koji stoji pred njim. Njegova braća Sitka i Denahi, kao i mudra starica Tanana, uče ga da treba strpljivo čekati da za to dođe vrijeme. A kad dođe vrijeme, Tanana, koja je njihova veza s Velikim duhom, onim koji odabire toteme, predaje Kenaiju njegov totem. No, Kenai je razočaran i postiđen kad vidi da je njegov totem izrezbarena figurica medvjeda, znak ljubavi, jer on je priželjkivao nešto jače, muževnije i strašnije. U to vrijeme ljudi su se najviše bojali medvjeda, zvali su ih čudovištima i borili se s njima kad god bi im se našli na putu.

[više]

Kuća velikog mađioničara

Autor: Marija Gelenčir, 11. 5. 2015. 12:13

Malo i napušteno mače tokom velike oluje pronalazi sklonište u najčudnijoj mogućoj kući, čiji je vlasnik ostarjeli mađioničar. U kući se nalazi veliki broj neobičnih aparata i živopisnih stvorenja. Nisu svi obradovani što vide pridošlicu, pa tako Zeka i Miš kuju zavjeru da izbace maleno mače na ulicu. Stvari postaju još gore kada stari mađioničar ode u bolnicu, a njegov pohlepni nećak shvatio da ima priliku da dobro zaradi tako što će prodati kuću. Naš mali junak je odlučan da sebi izbori mjesto u neobičnom društvu, pa pomaže otkačenom mađioničarevom pomoćniku u borbi za spas svog novog doma.

[više]

Iron Kid

Autor: Marija Gelenčir, 11. 5. 2015. 12:10

Marty započinje avanturu života, a paralelno istražuje i tajanstvenu prošlost svoje obitelji. Izgleda da nije samo puka slučajnost što se moćno oružje nalazi upravo u Martyjevim rukama! Jednog dana Marty slučajno pronalazi davno izgubljeno oružje koje mu daje posebnu moć. Marty od sada više nije običan jedanaestogodišnjak, već dječak koji se s posebnim moćima odjednom nalazi u stoljetnoj borbi između dobra i zla!

[više]

Turbo

Autor: Nela Šelir, 11. 5. 2015. 12:08

Turbo je običan puž koji se usuđuje sanjati velike i brze snove. Nakon neobične nesreće on čudom dobiva moć super brzine. On zatim svoja sanjarenja ubacuje u petu brzinu i upušta se u izuzetan pothvat kako bi postigao naizgled nemoguće: pobjedu nad čuvenim vozačem Gasom Daskićem...

[više]

Avioni

Autor: Marija Gelenčir, 11. 5. 2015. 11:59

Kad svjetski poznat avion-trkač Dasti sazna da mu je motor oštećen i da više nikad neće moći da učestvuje u trkama, morat će da promjeni zanimanje i otisnuće se u svet vazduhoplovnih vatrogasaca. Dasti će se pridružiti vatrogasnom veteranu, helikopteru Bati Čuvaru i njegovom hrabrom timu, u koji spadaju: vatreni protiv-požarni avion Diper, teretni helikopter Vetroslav, bivši vojni transporter Taksić i živahna družina hrabrih kvadova poznata kao Dim ekipa. Ovaj neustrašivi tim će se zajedno boriti protiv ogromnog šumskog požara i Dasti će naučiti što je potrebno da se postane pravi heroj.

[više]

Khumba

Autor: Laura Panić, 27. 4. 2015. 12:30

U Khumbinom životu nije sve crno–bijelo! Rođen je sa samo polovicom pruga, pa ga njegovo krdo zbog neznanja i praznovjerja izolira. Zato će s novostečenim prijateljima krenuti na put preko pustinje kako bi pronašao drevni vodopad na kojem je prema legendi prva zebra dobila svoje pruge. Avantura koja ga tamo čeka veća je od svega što je mogao zamisliti!

[više]

Hotel Transilvanija

Autor: Marija Gelenčir, 27. 4. 2015. 12:26

Sjajna ideja obrnutih uloga čudovišta i ljudi u priči u kojoj su čudnovata bića prikazana kao uplašene žrtve koje su prisiljene sakriti se od progona zlih ljudi. Sjajana je i tehnika animacije kojom je tranilvanijska ekipa prikazana u popularnom trodimenzionalnom stilu. Crtić “Hotel Transilvanija” je nastao kao plod suradnje Columbia Picturesa i Sony Pictures Animationa, a sigurni smo da će nas Drakula, Mavis (Drakulina kći), Jonathan (21-godišnji čovjek koji zaluta u hotel), Frankenstein (Mavisin omiljeni ujak) i Eunice (Frankensteinova žena) zabavljati i u nekom budućem nastavku istoimenog animiranog filma

[više]

Ritam džungle

Autor: Marija Gelenčir, 27. 4. 2015. 12:13

Zabavna i poučna animirana serija u kojoj su životinje suočene sa svakodnevnim problemima i nedaćama... majmun se mora prilagoditi životu na snijegu, pčela je alergična na pelud, žirafa koja se boji visine

[više]

Čuvari šume: Tajanstveni svijet

Autor: Marija Gelenčir, 27. 4. 2015. 12:04

Mlada tinejdžerka je magično prebačena u tajni svijet šume u kojem se vodi borba između snaga dobra koji održavaju svijet prirode i snaga zla koje ga žele uništiti. Kako bi spasila njihov, ali i svoj svijet, mora se udružiti sa skupinom zabavnih i čudljivih likova.

[više]

Zvončica i čudovište iz Nigdjezemske

Autor: Marija Gelenčir, 13. 4. 2015. 12:21

Iz Disneyevog studija ponovno nam stiže Zvončica, ovog puta u društvu čudovišta iz Nigdjezemske. Nova priča o Zvončici istražuje drevni mit o legendarnom stvorenju čija daleka tutnjava izazove pažnju vile Lane, dobre prijateljice Zvončice koja se ne boji prekršiti pravila i pomoći životinji u nevolji. Međutim, ta masivna životinja s neobičnim zelenim očima zapravo nije dobrodošla u Dolinu vila jer se vile boje da će im uništiti dom. Vila Lana se odluči sprijateljiti s čudovištem jer ispod grube vanjštine vidi dobro srce, te pokušava uvjeriti Zvončicu i ostale djevojke da riskiraju sve kako bi ga spasile dok ne bude prekasno.

[više]

Alfa i omega

Autor: Marija Gelenčir, 13. 4. 2015. 12:17

Iako pripadaju istom čoporu, Kata i Luka su prave suprotnosti. Kata je alfa vučica – snažni, ozbiljni vođa zadužen za lov i pronalaženje hrane svom čoporu. S druge strane, Luka je omega vuk koji je uvijek spreman za šalu i njegov je zadatak sve učiniti zabavnim. Stoga, kada se Luka i Kata nađu na opasnom putovanju kako bi se vratili kući nakon što ih otmu i presele u Idaho, Kata uopće ne očekuje da će joj Luka biti od neke koristi…

[više]

Krš i lom

Autor: Marija Gelenčir, 13. 4. 2015. 12:06

Ralph je već umoran od konstantog života u sjeni Fix-It Felixa, „junaka“ njihove zajedničke igre u kojoj se obojica nalaze, a koji uvijek spašava dan. Ali nakon desetljeća provedenih gledajući kako Felix ubire svu slavu, Ralph odlučuje da mu je dosta stalno igrati negativca. Preuzima stvari u svoje ogromne ruke i kreće na putovanje kroz različite arkadne igre koje su uveseljavale generacije djece kako bi dokazao da i on ima ono što je potrebno da postane heroj. 

Na svom putovanju upoznaje žilavu narednicu Calhoun iz igrice „Heros Duty“, ali nakon što slučajno pusti opasnog neprijatelja koji će zaprijetiti kompletnoj arkadi, svijet male i živahne Vanellope von Schweetz iz igrice „Sugar Rush“ bit će najviše ugrožen. 

[više]

Mala velika panda

Autor: Marija Gelenčir, 13. 4. 2015. 12:01

Negdje u veličanstvenim kineskim planinama opstanak panda je ozbiljno ugrožen zbog toga što je sve manje bambusa, a ljudi se neprekidno šire na njihova staništa.

Lijenost kao glavna karakteristika pandi je također jedan od uzroka njihovog nestajanja. Ma nchu i njegovi prijatelji su jedina nada za opstanak pandi, ali se moraju požuriti jer će ljudi izgraditi brane koje će potopiti cijela staništa panda.

[više]

ParaNorman

Autor: Robert Miško Beki, 20. 2. 2015. 12:11

Animirani avanturistički komični fantasy horror redateljskog dvojica Sama Fella i Chrisa Butlera koji je ujedno i scenarist ovoga filma. Svoje glasove glavnim junacima će posuditi i neka poznata glumačka imena kao što su Leslie Mann, John Goodman, Casey Affleck i Bernard Hill. Američka premijera ovoga filma je zakazana za čak 17. kolovoz 2012., dok će u Velikoj Britaniji biti prikazan tek 14. rujna 2012.

[više]

Coraline (Koralina i tajna ogledala)

Autor: Robert Miško Beki, 20. 2. 2015. 12:06

Režija:Henry Selick
Scenarij:Henry Selick 
 
Uloge:Dakota Fanning, Teri Hatcher, Dawn French, Jennifer Saunders, Ian McShane
 
"Za život iz snova treba imati hrabrost!

Mlada djevojka (Dakota Fanning) prolazi kroz tajna vrata u novoj kući i otkriva alternativnu verziju svog života.


Na površini, ova alternativna realnost je slična njenom sadašnjem životu, samo što je puno bolja. No, kada njena avantura postane opasna i njeni alternativni roditelji joj ne dopuštaju da ode iz drugog svijeta, Coraline mora skupiti svu snagu i hrabrost da se v
rati kući."
[više]

Box Trolls

Autor: Robert Miško Beki, 13. 2. 2015. 11:58

Posvećenost i marljivost je nešto što vam je zaista potrebno u životu. Da budete posvećeni stvarima koje radite, da ih radite od srca, brinući se za finalni ishod i proizvod jer tako ne samo da ćete učiniti da se vi osjećate zadovoljni sobom već ćete učiniti dobro nekome drugom. A život u kojem ste posvećeni (sebi i) drugima jeste život vrijedan življenja. Da vrijedi biti dosljedan tom principu dokazuju stop-motion animatori iz američke animacijske kuće “Laika” koji su do sada svijetu podarili tri istinska stop-motion animirana dragulja: Coraline, ParaNorman i najnoviji The Boxtrolls.

 

[više]

Čudovišta protiv vanzemaljaca

Autor: Nela Šelir, 9. 2. 2015. 12:31

Kada vanzemaljci napadnu planetu, koga ćete pozvati u obranu? Vojsku, predsjednika, policiju? Ne, nego čudovišta.

Kada meteor pun neobične svemirske tekućine slučajno udari Susan Murphy na dan njezinog vjenčanja, ona misteriozno naraste petnaest metara u visinu. Vojska odmah kreće u akciju i Susan završava u tajnom vladinom kompleksu. Tamo je preimenuju u Ginormicu, a društvo joj pravi grupa čudovišta – Dr. Cockroach, genijalni doktor znanosti koji ima glavu žohara i The Missing Link, majmun-riba koji, kako mu to i samo ime kaže, predstavlja evolucijsku kariku koja nedostaje. Tu su i želatinasti i neuništivi B.O.B. te Insectosaurus, ličinka visoka sto i sedam metara. Međutim, njihovo vrijeme u zatvoru naglo biva skraćeno kada misteriozni vanzemaljski robot sleti na Zemlju i počne uništavati sve što mu se nađe na putu.

[više]

Pet legendi

Autor: Nela Šelir, 9. 2. 2015. 12:19

Što bi bilo kad bi postojale još neke priče o Djeda Mrazu, Uskršnjem Zeki , Vili Zubić i  od onih u koje svi vjeruju? Što kad bi dobroćudni davaoci poklona, jaja, para i snova bili mnogo više od onoga što mislimo? U animiranom  filmu „Pet legendi“, oni to i jesu! Besmrtni, snažni i […]

[više]

Potraga za Nemom

Autor: Laura Panić, 9. 2. 2015. 12:12

Nakon što je Nemo, mala ribica, potpuno neočekivano odvučena od kuće, njegov odveć zaštitnički otac Marlin, i Dora, druželjubiva ali zaboravna plava kraljevska ribica, kreću na epsko putovanje na kojem se susreću s morskim psima vegetarijancima, kornjačama surferima, hipnotizirajućim meduzama i gladnim galebovima!

[više]

Pahuljica-bijeli gorila

Autor: Nela Šelir, 9. 2. 2015. 12:10

Pahuljica zna što znači biti drukčiji od drugih. Njegovo snježno bijelo krzno od rođenja ga ističe od ostalih gorila. Sada, daleko od doma u Gvineji, živi u zoološkom vrtu u Barceloni, gdje slovi za napopularniju atrakciju kod svih, osim kod ostalih gorila. Njima nije jasno što je tako posebno kod bijelog krzna. 

[više]

Astro Boy

Autor: Nela Šelir, 9. 2. 2015. 12:05

Elem, Astro Boy je priča o mladom robotu ne vjerovatnih moći koga je kreirao briljantni naučnik po uzoru na sina koga je izgubio. U nemogućnosti da ispuni očekivanja svog stvaraoca, naš mališa kreće na put u potrazi za prihvaćanjem, kroz svet ogromnih robota gladijatora, da bi se napokon vratio da spase Metro City, plutajući grad, od najezde vanzemaljaca.

[više]

Pčelin film

Autor: Marija Gelenčir, 26. 1. 2015. 12:30

Upoznajte Barrya, pčelu koja je nakon trodnevnog obrazovanja upravo diplomirala. Sad će, poput svih ostalih pčela u košnici, ostatak života posvetiti mukotrpnom radu na proizvodnji meda. Ali, ta mu se karijera ne čini isuviše privlačna. Željan avanture, Barry se priključuje specijalnom letačkom timu i zajedno sa njima napušta košnicu u potrazi za uzbuđenjima kojih u svetu izvan košnice ima na pretek.

[više]

Velika avantura malog dinosaura

Autor: Marija Gelenčir, 26. 1. 2015. 12:25

Impy je mali, pametni dinosaur koji živi s mnogo drugih životinja na otoku Tikiwu. Kada se na otoku pojavi nova životinja, simpatična panda Babu, Impy postaje ljubomoran jer on više nije u centru pozornosti. U potrazi sa pažnjom, Impy u tajnosti napušta otok i pridružuje se putujućem zabavnom parku. No, u zabavnom parku i nije tako zabavno. Vlasnik pokazuje svoje pravo lice i Impyja zatvara u kavez. Hoće li netko spasiti ovog simpatičnog dinosaura?

[više]

Ledeno doba 4

Autor: Nela Šelir, 26. 1. 2015. 12:12

Jedan od najomiljenijih filmskih trojaca, Manny, Diego i Sid iz ledenog doba, kreću na najveću avanturu nakon što kataklizma odvoji cijeli kontinent. Razdvojeni od ostatka krda, plove na ledenoj santi koja ih odnese na epsko putovanje morem. Manny i ekipa suočeni su s dosad neviđenim izazovima da postanu junaci i izvedu nemoguće, dok susreću egzotična morska stvorenja, istražuju vrli novi svijet i bore se s okrutnim gusarima. Scratov ponovni susret s njegovim ljubljenim, ali ukletim, žirom katapultira ga onamo gdje nijedna prapovijesna vjeverica dosad nije kročila.

[više]

Tvrdi orah

Autor: Laura Panić, 26. 1. 2015. 12:10

Vjeverica Surly  izbačena je iz svog parka i prisiljena živjeti u velegradu u kojem se nikako ne snalazi. Na sreću, jednoga dana Surly naiđe na toplu i dobro opskrbljenu prodavaonicu orašastih plodova u kojoj pronađe rješenje za sve svoje probleme. Kada dođe hladna i nemilosrdna zima, upravo će Surly i njegov novi dom pomoći starom društvu da prežive najnemilosrdnije godišnje doba.

[više]

Maksimum

Autor: Marija Gelenčir, 26. 1. 2015. 12:04

MaksimUm je najgenijalniji superzlikovac kojeg je svijet ikad upoznao. I najneuspješniji. On već godinama pokušava osvojiti Metrograd na sve zamislive načine. Međutim, svaki pokušaj završi katastrofalnim fijaskom zahvaljujući superheroju s plaštom po imenu Metroman, nepobjedivom heroju sve do dana kada ga MaksimUm slučajno ubije usred provedbe jednog od svojih šeprtljavih zlih planova.

On shvaća da je ostvarenje životnog cilja najgora stvar koja mu se ikada dogodila. MaksimUm odluči da je jedini izlaz iz dnevne rutine stvaranje novog suparnika, po imenu Titan, na prvi pogled većeg, boljeg i jačeg od Metromana. Titanu ubrzo sine da je biti zlotvor mnogo zabavnije nego biti pozitivac. Uz jedan detalj - Titan ne želi osvojiti svijet - on ga želi uništiti.

MaksimUm sada mora odlučiti. Hoće li se boriti protiv vlastite dijabolične kreacije? Može li je poraziti? Može li najpametniji čovjek na svijetu napokon donijeti jednu pametnu odluku? Može li zli genij postati neočekivani heroj vlastite priče?

[više]

Ples malog pingvina

Autor: Nela Šelir, 26. 1. 2015. 12:03

Kraljevski pingvini rođeni su da pjevaju. Svi osim malog Mumblea, koji je rođen kako bi plesao… plesao step. Takvo potpuno neprikladno ponašanje na koncu dovede do toga da Mumble biva izopćen iz zemlje kraljevskih pingvina i protjeran u veliki, hladni svijet. Mumble kreće, u pratnji svojih novih prijatelja Adelie Amigos i uz vodstvo sveznajućeg pingvina Lovelacea, na epsko putovanje te na kraju dokaže da ako ostanemo vjerni onome što jesmo, zaista možemo promijeniti svijet!

[više]

Horton

Autor: Marija Gelenčir, 12. 1. 2015. 12:32

Jednog dana, slon Horton začuje poziv u pomoć koji dolazi iz čestice prašine. I, iako ne može vidjeti ikoga na toj čestici, on odlučuje pomoći. Ispostavi se da je čestica dom naroda Who, koji žive u svom gradu Whovilleu. Horton pristaje pomoći štititi male stanovnike i njihov dom, no to mu donese samo probleme sa njegovim susjedima koji odbijaju povjerovati kako bi išta moglo živjeti na tako maloj čestici prašine. No, Horton ne odustaje od svog gesla da je svaka osoba je ipak osoba, bez obzira kako malena bila.

[više]

Avanture gospodina Peabodya i Shermana

Autor: Nela Šelir, 12. 1. 2015. 12:29

Gospodin Peabody je uspješni poslovnjak, izumitelj, znanstvenik, gurman, dvostruki osvajač olimpijske medalje, genijalac… a uz to je i pas! Uz pomoć svog najnovijeg izuma s usvojenim sinom Shermanom otputovat će u prošlost i proživjeti najpoznatije događaje koji su obilježili čovječanstvo te upoznat neke od najzanimljivijih ličnosti iz naše povijesti. 

[više]

Juhu-hu

Autor: Marija Gelenčir, 12. 1. 2015. 12:21

Remy živi u Parizu i ima dovoljno znanja i strasti da postane profesionalni kuhar. No, problem je u tome što je Remy – štakor! Za razliku od ostatka njegove štakorske obitelji, Remy ne želi jesti otpatke iz kanalizacije i uličnih kanti za smeće, nego umjesto toga bira fancy restorane, inspiriran Gusteauom, legendarnim pariškim kuharom.

Jedne noći Remy odluči iskušati svoje vještine u Gusteauovoj kuhinji. No, budući da je bio neoprezan, otkrio ga je čistač Linguini, nespretni mladić koji radi u njegovoj kuhinji.Njih dvojica sklapaju dogovor u kojem će Remy poput lutkara navoditi Linguinijeve ruke, skrivajući se pritom ispod njegove kape. Slasna jela koja zajedno spravljaju Gusteauov restoran dovode u centar pažnje pariških istreniranih nepaca, ali postavlja se pitanje – bi li restoran poslovao s jednakim uspjehom kada bi svi znali da se iza poslastica krije jedan štakor?

[više]

Pobuna na farmi

Autor: Nela Šelir, 12. 1. 2015. 12:19

«Rajska farma« (Path of Heaven) je naziv seoskoga imanja na kojem se radnja zbiva. Na njega stiže nova krava Bara koju ostale dvije teško prihvaćaju. Uz njih je na imanju nekoliko svinja, kokica, pilića, konj... Gospodarica Pava upravo doznaje kako će ovrhom ostati bez farme ako za tri dana ne plati velik novčani iznos. Životinje, uplašene za svoje živote, ali i iz ljubavi prema gospodarici, odluče pronaći razbojnika za čije se uhićenje dobiva nagrada baš onoliko koliki je gospodaričin dug. Tri krave i konj kreću u akciju...

[više]

Rango

Autor: Marija Gelenčir, 15. 12. 2014. 12:31

I gušteri mogu imati krizu identiteta? Rango je ima. On je oduvijek želio biti glumac i igrati velikog heroja. Dolaskom u grad na zapadu pronašao je publiku koja heroja uistinu i treba. Rango će se pretvarati da je hrabri šerif, ali ubrzo će upoznati razliku između glume i stvarnog života. Njegova je misija otkriti urotu zbog koje gradu nestaje voda. Bit će to njegova uloga života, kroz koju će spoznati značenje prijateljstva ali i okusiti mnoge opasnosti.

[više]

Štrumpfovi 2

Autor: Erna Grčević, 28. 10. 2013. 13:07

Papa Štrumpf, Štrumpfeta, Licko, Mrgud i Trapavi kreću u novu kino avanturu skupa s novim likovima i uvijek zločestim Gargamelom!

[više]

Priča o mišu zvanom Despero

Autor: Petar Vlček, 3. 10. 2012. 13:47

Jednom davno, u dalekom kraljevstvu Dor postojala je magija u zraku, smijeh se čuo na svakom koraku, a litre ukusne juhe slijevale su se niz grla. No, strašna nesreća učini od ovog kraljevstva mjesto tuge i jada. Sve nade su izgubljene u zemlji gdje je nestalo Sunce, a svijet postao siv. Sve dok se nije rodio Despereaux Tilling. Hrabar i pun vrlina, ovaj miš je prevelik za svoj mali svijet.

[više]

Sezona lova 2

Autor: Petar Vlček, 25. 4. 2012. 13:52

  Boog, Elliot, McSquizzy i svima dobro poznata i omiljena šumska stvorenja ponovno su tu u sasvim novom, ali jednako zabavnom animiranom filmu.Boog i Elliot opet su s nama, a ovaj put čekaju ih sasvim nove luckaste avanture. Nakon što se ludo zaljubi u Giselle, Elliotov put prema oltaru pun je prepreka i nije nimalo lak. Sve započinje kada njegovog prijatelja, gospodina Weenieja, otme skupina tetošenih kućnih ljubimaca, odlučnih da ga vrate njegovim vlasnicima. Boog, Elliot, McSquizzy, Buddy i sva moguća ostala šumska stvorenja kreću u pravu misiju kako bi spasili svojeg kobasičastog prijatelja te se ubrzo nađu iza neprijateljskih linija – u svijetu kućnih ljubimaca.Predvođeni toy pudlicom po imenu Fifi, kućni ljubimci ne misle pustiti Weenieja bez borbe. Može li toy pudlica zaista oboriti grizli medvjeda teškog četiristo kilograma i hoće li Elliot ikada oženiti Giselle? Sve to saznajte u 'Sezoni lova 2'.

 

[više]

Fanboy and Chum Chum

Autor: Mateo Cvek, 9. 3. 2012. 07:08

Fanboy i Chum Chum je američki CGI animirana televizijska serija u produkciji Frederator Studios. Ona se temelji na prvoj epizodi "Kratki vratić"! Crtić se zove Fanboy and Chum Chum . Crtić je izrađen od strane Eric Robles i režirao je Brian Sheesley, Jim Schumanna i Russell Calabrese u sezoni One i Eddie Trigueros, Brandon Kruse, Tom kralj i Kena Mitchroney u sezoni. To je premijerno prikazan na 6. studenog 2009 na Nickelodeon. Drugi crtić je prikazan na 12. listopada 2009. Niz premijera privukla 5,8 milijuna gledatelja. Treću epizodu je gledalo 6,4 milijuna gledatelja.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Oglasna ploča
 
Drugi obr. mat. 2022.
 
Udžbenici 2022./2023.
 
Upisi u SŠ
 
Poruka tjedna

Izgovorene riječi ponekad bole, ali češće bole one neizgovorene...

 
Javni poziv ponude
Priloženi dokumenti:
Obrazac-Skola u prirodi 2018..docx

 
Anketa
Koji je tvoj omiljeni predmet?

 
Školski list Breza

Breza 13

Breza br. 12

Skolski list Breza

 
Sigurniji internet

 
Eko paket

 
"Skockali" smo se...

 
CARNet
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Siječanj 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 
Linkovi...
 
Na današnji dan

 
Raspored sati

 
web stranice

Klikom na slike pogledajte web stranice  "E za sve" i "Sigurnost i zaštita na internetu"

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2012.

Ukupno: 5494015
 
 > Školska enciklopedija  > Crtani filmovi
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac / Braće Petr 2, HR-43284 Hercegovac / os-skolara-hercegovac.skole.hr / ured@os-skolara-hercegovac.skole.hr
preskoči na navigaciju