preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac

Sigurniji internet 2022./2023. školska godina

Kao i svake školske godine tako i ove, temu Sigurniji internet za djecu i mlade proveli smo kao projekt u koji smo uključili sve učenike razredne i predmetne nastave matične i područnih škola. Na ovim stranicama možete vidjeti učeničke radove, mnoštvo savjeta i dobrih ideja kako postati i ostati siguran na internetu. 

Kvizovi na temu sigurniji internet učenika 6.razreda

Učenici 6.razreda sa satu informatike programirali su kviz o sigurnijem internetu u Scratchu. Pozadinu za njihove kvizove osmislili su učenici 7.razreda. Ovaj zajednički projekt učenika 6. i 7. razreda možete pogledati tako da otvorite mrežnu stranicu scratch.mit.edu i učitate programe koje se nalaze u priloženim dokumentima.

Ogledni primjerk kviza napravila je učenica Nela Evaj. Njega možete pogledati i odigrati klikom na zelenu zastavicu.

Predavanje za učenike 4.razreda

27. veljače održano je predavanje za učenike 4. i 5. razreda na temu Ja u svijetu elektroničkih komunikacija. Predavanje je organizirano u suradnji s Udrugom potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije i Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti. Predavačice su učenike, između ostalog, savjetovale da ne dijele svoje osobne podatke, da se na internetu štite „jakim“ zaporkama te da na društvenim mrežama ne prihvaćaju zahtjeve prijateljstva nepoznatih osoba. Svi su dobili edukativne brošure koje su koristan izvor informacija djeci, roditeljima, ali i svakomu tko želi više znati o temi ponašanja i sigurnosti djece na internetu. Brošura je rezultat suradnje HAKOM-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Radionica u 8.razredu

Učenici 8.razreda na Satu razrednika imali su radionicu na temu "Online izazovi".

Nakon uvodne prezentacije o tome što su online izazovi, gdje se najviše mogu pronaći na internetu, koje su opasnosti izazova, učenici su iznijeli svoja mišljenja o tome. Nakon toga slijedila je društvena igra Online izazovi te popunjavanja listića vrednovanja ove radionice koje smo slali Centru za sigurniji internet. 

 

Umne mape učenika 5. razreda

Učenici 5. razreda izradili su umne mape na temu Sigurniji internet. Umne mape nalaze se u priloženim dokumentima.

 

Kako zamišljam Internet

Učenici 2. razreda na satu informatike trebali su ilustrirati kako oni zamišljaju internet. Nakon ispisane digitalne slike svaki učenik je napisao i savjet za sigurniji internet.

Radionice za učenike razredne nastave, tema "Online igre"

Učenici razredne nastave kroz temu online igre morali su osmisliti vlastitu igru ili naslikati nešto od postojeće online igre. Učenici su pored toga na plakat morali osmisliti nekoliko pravila za sigurno igranje igrica putem digitalnih uređaja i interneta. 

Neki od savjeta učenika su:

-ne smije se igrati više od 2h bez pauze

-ne smiju se kupovati igrice ili leveli bez dopuštenja roditelja

-radije se igraj vani u prirodi nego na računalu

-pazite što igrate

-igrajte poučne igre

-...Svi plakati nalaze se u priloženim dokumentima.

Radovi učenika 5. razreda

Na satovima informatike učenici su u digitalnoj bilježnici OneNote morali opisati što je to internet i napisati savjete za bolji i sigurniji internet. Kako su radovi u našim digitalnim bilježnicama i nemožemo ih online podijeliti sa svima, nalaze se u priloženim dokumentima.

Druga tema na satu informatike bila je Autorsko pravo i složenija pretraga informacija tako da se i nekoliko kvalitetnih učeničlkih radova nalazi također u priloženim dokumenima. 

"Pozornice" za kviz u Scratchu

Učenici 7.razreda izradili su slike na temu sigurniji internet koje su učenici 6.razreda dodali kao pozornicu za kviz. Kviz je programiran u Scratchu, radove možete vidjeti ovdje na stranici. Crteži izgledaju ovako:

  

Oglasna ploča
 
Drugi obr. mat. 2023.
 
Udžbenici 2023./2024.
 
Sigurniji internet

 
Upisi u SŠ
 
Poruka tjedna

Izgovorene riječi ponekad bole, ali češće bole one neizgovorene...

 
Javni poziv ponude
Priloženi dokumenti:
Obrazac-Skola u prirodi 2018..docx

 
Anketa
Koji je tvoj omiljeni predmet?

 
Školski list Breza

Breza 13

Breza br. 12

Skolski list Breza

 
Eko paket

 
"Skockali" smo se...

 
CARNet
 
Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Linkovi...
 
Na današnji dan

 
Raspored sati

 
 > Školski projekti  > Sigurniji internet za djecu i mlade  > Sigurniji internet 2022/2023
CMS za škole logo
Osnovna škola Slavka Kolara Hercegovac / Braće Petr 2, HR-43284 Hercegovac / os-skolara-hercegovac.skole.hr / ured@os-skolara-hercegovac.skole.hr
preskoči na navigaciju